Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogled s ISS-a

FOTO Ovako izgleda zemlja ponoćnog sunca iz svemira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U stvarnosti doista postoji zemlja ponoćnog sunca. Barem kad je u pitanju pogled s Međunarodne svemirske postaje (ISS).

Priložena fotografija prikazuje ponoćno sunce iznad Zemlje, a snimljena je 4. kolovoza u 00:15 sati po lokalnom vremenu iznad Aleutskih otoka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Doletjeli odnekud Misterij na Međunarodnoj svemirskoj postaji: Astronauti proučavaju organizme koji su možda izvanzemaljski Slika nije dostupna DOJAVA IZ PRVE RUKE POPODNE POGLEDAJTE U NEBO Iznad Hrvatske preletjet će čudo moderne tehnologije

>> VIDEO Astronaut snimio NLO!

Iznad izlazećeg sunca na fotografiji su isto tako vidljivi noktilucentni oblaci, poznati isto kao mezosferični polarni oblaci. Oni se nalaze u Zemljinoj mezosferi, na visinama između 75 i 90 kilometara, što je pet do šest puta veća visina od one na kojoj se formiraju kišni oblaci, prenosi popsci.com.

Vrlo tanak narančasti obris koji se može vidjeti na fotografiji ispod bijelog obrisa, upravo je pojas u kojem nastaju spomenuti kišni oblaci, a plavičasti obris predstavlja dio mezosfere u kojem se nalaze noktilucentni oblaci.

NASA ističe kako postoje i izvještaji kako se noktilucentni oblaci sada javljaju i na nižim visinama nego prije, a kao mogući razlog navode globalno zatopljenje.

S površine Zemlje, noktilucentni oblaci mogu se vidjeti samo u polarnom pojasu, odnosno krajnjem sjeveru i jugu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene