NASA je u ožujku pozvala javnost da internetskim glasanjem izabere jedno od tri prijedloga za izgled prototipa novog svemirskog odijela Z-2, a sada su objavljeni rezultati.


Prijedlog za novo svemirsko odijelo NASA-e, pod nazivom 'tehnologija' pobijedio je osvojivši 233.431 glas, 63 posto od ukupnog broja glasova.

Vezani članci Slika nije dostupna 'NASA sve zataškava. Snimljen je NLO koji napušta Zemlju' Slika nije dostupna NASA OTKRIVA Pogledajte kako toplina mijenja svijet oko nas

Dok je prethodnik ovog odijela, Z-1, mnoge podsjetio na odijelo Buzza Ligthyeara, lika iz crtića Priča o igračkama, Z-2 više evocira uspomene na film Tron.

Ovaj dizajn će biti dio konačne verzije odijela, koja bi trebala biti spremna za testiranje do studenog, objavila je NASA.

Astronauti upozoravaju: U streljani smo, doći će veliki udari!

Z-2 će biti izrađen od dijelova napravljenih pomoću 3D printera, a bit će testiran u vakuumskim komorama, NASA-inom testnom bazenu te na imitaciji površine Marsa. NASA će ovo i naredna odijela iz serije Z koristiti za testiranje tehnologija koje bi jednog dana mogle koristiti prvi astronauti na Marsu. (Agencija VLM)  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook