Miley Cyrus i kraljevska beba možda i jesu bile jedne od najučestalijih tema na Facebooku ove godine, no momci iz Mashable-a tvrde kako ovo nisu niti približno najpopularnije teme na ovoj društvenoj mreži.


Papa Franjo bio je najpopularnija tema diljem svijeta protekle godine, prema podacima koje je iznio Facebook, prenosi Mashable.

Vezani članci Papa Franjo Vatikan se oglasio o Papinim izjavama o istospolnim brakovima: Sporni dio izvučen iz konteksta, autor filma nedostupan za komentar Papa Franjo Papa kaže da homoseksualce treba zaštititi zakonom o izvanbračnoj zajednici

Facebookovci su mjerili broj objava koji su spominjali pojedinu osobu ili događaj, uključujući i #hashtagove. Tako je riječ ‘election’ (‘izbori’) bila druga najučestalije korištena riječ u kontekstu rođenja bebe kraljevske obitelji. Cyrus je dospjela tek na 7. mjesto na ljestvici, odnosno samo jedno mjesto nakon fenomena ‘Harlem Shake’.

Dakako, one malo ozbiljnije teme bile su nezaobilazne, pa su se tako teme poput bombaškog napada za vrijeme trajanja Bostonskog maratona te smrt Margaret Thatcher i Nelsona Mandele također našle u prvih 10 najučestalijih tema na Facebookovoj listi.

Papa Franjo: Od izbora do 'selfiea'

Ipak, u Sjedinjenim Američkim Državama, popis je nešto drugačiji. Naime, Papa Franjo zauzeo je tek 6. mjesto, dok je kraljevska beba na 8. mjestu. Amerikance je protekle godine ipak više od toga zanimao Super Bowl, a odmah nakon njega je uslijedila tema o gašenju američke Vlade, nakon što Kongres nije uspio donijeti zakone kako bi prisvojili sredstva za fiskalnu 2014. godinu.

Facebook također nudi individualnim korisnicima mogućnost kreiranja vlastitog pregleda godine, koji naglašava vaše najbitnije objave tijekom protekle godine.

 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook