Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Interaktivna i zanimljiva

Facebook karta svijeta - evo koje se zemlje najviše 'druže'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osmišljena je vrlo zanimljiva interaktivna karta koja prikazuje za svaku zemlju pojedinačno s kim Facebook korisnici te zemlje imaju najviše veza.

Društvene mreže i mobilne tehnologije promijenile su način na koji ljudi komuniciraju, a ovoga je tjedna Facebook ponosno objavio da ima milijardu aktivnih korisnika na osmogodišnjoj platformi.

Nova interaktivna karta prikazuje tko je s kim najveći prijatelj na Facebooku. Primjerice, ako odabrete Jordan, na karti ćete vidjeti da Facebook korisnici iz Jordana imaju najviše veza sa stanovnicima palestinskih teritorija, a to se odnosi na Egipat, Izrael, Saudijsku Arabiju i Ujedinjene Arapske Emirate.

>> Facebook dostigao brojku od milijardu korisnika!

Karta se fokusira na povijesne, ekonomske , jezične i kulturne veze koje povezuju neke dvije zemlje, a može biti razvrstana i po zajedničkim jezicima koji se koriste diljem svijeta, piše Mashable. 'Imigracije su jedna od najjačih veza koja veže susjede jer imamo jako puno onih koji prelaze granice i traže posao u susjednim zemljama te onih koji žele ostati u kontaktu s ljudima koje su upoznali na putu', napisala je Mia Newman, autorica interaktivne karte.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci EMSC-a Karta potresa: Pogledajte gdje se sve treslo u proteklih sedam dana Nogomet i ekonomija - 1 Ubiru se plodovi Za Vatrene se i krediti dižu, dresovi prodaju i za pedeset tisuća kuna! "Situacija je euforična"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene