Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijednost sto milijardi dolara!?

Znate li koliko će Zuckerberg zaraditi od Facebooka?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izlaskom Facebooka na burzu bogatstvo Zuckerberga trebali bi porasti na oko 28 milijardi dolara – nije loše za osobu mlađu od trideset godina!

Za oko mjesec dana – točnije, 17. svibnja Facebook bi napokon trebao izaći na burzu, objavili su u Tech Cruncheu pozivajući se na 'više izvora povezanih s kompanijom'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispunjena očekivanja VIDEO Kapetan Picard otvorio trgovanje, cijena Twittera vrtoglavo raste Slika nije dostupna Zbog tipfelera NAJGORA KUPNJA: Koja pogreška burzovnih mešetara!

O izlasku Zuckerbergove kompanije na burzu nagađalo se više od godine dana, a Facebook je dokumente za inicijalnu javnu ponudu dionica predao početkom veljače te sada mnogi s nestrpljenjem iščekuju njegov izlazak na burzu kako bi saznali kolika će biti vrijednost ove društvene mreže kada se počne javno trgovati njenim dionicama.

Većina analitičara očekuje da će vrijednost ove kompanije iznositi sto milijardi dolara tako da će uskoro mnogi koji imaju udio u ovoj kompaniji postati multimilijunaši i milijarderi, dok će Zuckerbergovo bogatstvo porasti na oko 28 milijardi dolara, a od početka sljedeće godine njegova će plaća iznositi milijun dolara – a sve je to ostvario pije tridesete godine.

Mislite li da je vrijednost Facebooka prenapuhana?

Očekuje se da će Facebook inicijalnom ponudom dionica prikupiti između pet i deset  milijardi dolara, a za usporedbu prilikom Googlova izlaska na burzu 2004. godine, ova je kompanija prikupila 1,7 milijardi dolara.

Prije izlaska na burzu Zuckerberg je preselio sjedište Facebooka u nove prostorije u Menlo Parku koje će uskoro dodatno prošiti i u njima zaposliti nove ljude, pored trenutno zaposlenih oko dvije tisuće zaposlenika.

Također, pripremajući se za izlazak na burzu, Zuckerberg je prošlih mjeseci bio zaposlen s predstavljanjem Timelinea (za korisnike i stranice) i kupnjom Instagrama te se čini da je sada napokon sve spremno za početak javnog trgovanja dionicama ove kompanije.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene