Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Milijarda sve bliža!

Facebook ima više od 900 milijuna korisnika, kupili su i patente za 'rat' s Yahoo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim objave broja korisnika, ova je kompanija objavila da je potrošila više od 500 milijuna dolara na kupovinu Microsoftovih patenata koje će iskoristiti za borbu s Yahooom koji je protiv njega podigao tužbu

Broj korisnika Facebooka sve je veći te, ako se dosadašnji rast nastavi, samo je pitanje mjeseca kada će ova brojka premašiti milijardu!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

Prema posljednjim informacijama koje je ova kompanija objavila, Facebook sada ima više od 900 milijuna aktivnih mjesečnih korisnika (točnije 901 milijun) – što je porast od 33 posto u odnosu na isto vrijeme prošle godine, od čega njih 526 milijuna, odnosno skoro 60 posto svaki dan posjeti ovu društvenu mrežu.

Broj dnevno aktivnih korisnika tako je za 41 posto veći u odnosu na isto razdoblje u 2011. godini, a iz Facebooka kažu da sada čak više od 13 posto ukupne svjetske populacije koristi ovu društvenu mrežu.

Iz ove su kompanije objavili još nekoliko zanimljivosti vezanih uz Facebook pa tako kažu da dnevni broj komentara i likeova iznosi oko 3,2 milijarde, a da se dnevno na Fejs uploada oko 300 milijuna fotografija.

Što se financija tiče, Zuckerbergova kompanija u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvarila prihod od 1,1 milijardi dolara, što je porast od 44,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, no zanimljivo je da je zabilježena manja dobit – 205 milijuna dolara, što je 10,7 posto manje u odnosu na prvi kvartal 2011.

Osim objave o broju korisnika i financijskim rezultatima, iz ove su kompanije objavili kako su od Microsofta kupili 650 patenata koje su platili oko 550 milijuna dolara.

Yahoo tuži Facebook: Ukrali su nam patente

Riječ je o patentima koje je Microsoft nedavno kupio od AOL-a, a Facebook će ih iskoristiti u svojoj borbi s Yahooom – podsjetimo, ove dvije kompanije podigle su tužbe jedna protiv druge za kršenje patenata te su iz Yahooa Facebookovo preuzimanje patenata od Microsofta shvatili kao 'znak njegove slabosti' dodavši da ovo ništa ne mijenja na situacije jer Facebook i dalje krši njihove patente.

Na Tech Cruncheu kažu da su se u Facebooku ovom kupovinom, ali i ranijom kupovinom patenata od IBM-a odlučili na 'dugoročno ulaganje u intelektualni patentni portfelj' koji će ga zaštititi tijekom godina koje dolaze.

Patenti koje su preuzeli obuhvaćaju e-mail, instant poruke, pretraživanje, oglašavanje, e-trgovinu i druge. Osim kupovine dijela patenata, Facebook je dobio pravo na korištenje ostalih 275 patenata koje je Microsoft nedavno preuzeo od AOL-a te ova kompanija sada posjeduje, vjeruju u Tech Cruncheu, oko 1460 patenata.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene