Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osim objave broja korisnika, ova je kompanija objavila da je potrošila više od 500 milijuna dolara na kupovinu Microsoftovih patenata koje će iskoristiti za borbu s Yahooom koji je protiv njega podigao tužbu


Broj korisnika Facebooka sve je veći te, ako se dosadašnji rast nastavi, samo je pitanje mjeseca kada će ova brojka premašiti milijardu!

Vezani članci Slika nije dostupna Sud odlučio: Motorola mora Microsoftu platiti 14 milijuna dolara! Slika nije dostupna Patentni ratovi: Tužba protiv Facebooka zbog 'lajkanja'!

Prema posljednjim informacijama koje je ova kompanija objavila, Facebook sada ima više od 900 milijuna aktivnih mjesečnih korisnika (točnije 901 milijun) – što je porast od 33 posto u odnosu na isto vrijeme prošle godine, od čega njih 526 milijuna, odnosno skoro 60 posto svaki dan posjeti ovu društvenu mrežu.

Broj dnevno aktivnih korisnika tako je za 41 posto veći u odnosu na isto razdoblje u 2011. godini, a iz Facebooka kažu da sada čak više od 13 posto ukupne svjetske populacije koristi ovu društvenu mrežu.

Iz ove su kompanije objavili još nekoliko zanimljivosti vezanih uz Facebook pa tako kažu da dnevni broj komentara i likeova iznosi oko 3,2 milijarde, a da se dnevno na Fejs uploada oko 300 milijuna fotografija.

Što se financija tiče, Zuckerbergova kompanija u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvarila prihod od 1,1 milijardi dolara, što je porast od 44,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, no zanimljivo je da je zabilježena manja dobit – 205 milijuna dolara, što je 10,7 posto manje u odnosu na prvi kvartal 2011.

Osim objave o broju korisnika i financijskim rezultatima, iz ove su kompanije objavili kako su od Microsofta kupili 650 patenata koje su platili oko 550 milijuna dolara.

Yahoo tuži Facebook: Ukrali su nam patente

Riječ je o patentima koje je Microsoft nedavno kupio od AOL-a, a Facebook će ih iskoristiti u svojoj borbi s Yahooom – podsjetimo, ove dvije kompanije podigle su tužbe jedna protiv druge za kršenje patenata te su iz Yahooa Facebookovo preuzimanje patenata od Microsofta shvatili kao 'znak njegove slabosti' dodavši da ovo ništa ne mijenja na situacije jer Facebook i dalje krši njihove patente.

Na Tech Cruncheu kažu da su se u Facebooku ovom kupovinom, ali i ranijom kupovinom patenata od IBM-a odlučili na 'dugoročno ulaganje u intelektualni patentni portfelj' koji će ga zaštititi tijekom godina koje dolaze.

Patenti koje su preuzeli obuhvaćaju e-mail, instant poruke, pretraživanje, oglašavanje, e-trgovinu i druge. Osim kupovine dijela patenata, Facebook je dobio pravo na korištenje ostalih 275 patenata koje je Microsoft nedavno preuzeo od AOL-a te ova kompanija sada posjeduje, vjeruju u Tech Cruncheu, oko 1460 patenata.  

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.