Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Facebook, Google i Twitter protive se prijedlogu EU o pravu na 'digitalni zaborav' jer smatraju da taj projekt ugrožava slobodu izražavanja i pravo na informaciju.


Facebook, Google i Twitter suprotstavili su se glavnoj točki reforme zaštite osobnih podataka u Europi, koju je predložila potpredsednica Evropske komisije Viviane Reding.

Vezani članci Slika nije dostupna Nevjerojatne cifre! Evo koliko najveće tehnološke kompanije zarade svake sekunde! Slika nije dostupna Internetom hara virus: Na ovim stranicama lozinke morate promijeniti ODMAH!

>> Facebook i Apple prijetnja su slobodnom internetu!

Radi se o "pravu na zaborav" na internetu koje, kako je objasnio Bruxelles, treba pomoći da se bolje kontroliraju opasnosti vezane za zaštitu podataka na Internetu, objavio je francuski dnevnik Figaro.

Objašnjeno je i da to pravo omogućava web korisnicima ukidanje podataka, ako to žele i ukoliko nema legitimnog razloga za njihovo čuvanje. Odvjetnici triju kompanija su, međutim, istaknuli kako projekt Bruxellesa ugrožava slobodu izražavanja i pravo na informaciju, tako da su protiv njegovog provođenja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.