Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne žele brisati podatke

Facebook, Google i Twitter protiv 'prava na zaborav'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook, Google i Twitter protive se prijedlogu EU o pravu na 'digitalni zaborav' jer smatraju da taj projekt ugrožava slobodu izražavanja i pravo na informaciju.

Facebook, Google i Twitter suprotstavili su se glavnoj točki reforme zaštite osobnih podataka u Europi, koju je predložila potpredsednica Evropske komisije Viviane Reding.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati

>> Facebook i Apple prijetnja su slobodnom internetu!

Radi se o "pravu na zaborav" na internetu koje, kako je objasnio Bruxelles, treba pomoći da se bolje kontroliraju opasnosti vezane za zaštitu podataka na Internetu, objavio je francuski dnevnik Figaro.

Objašnjeno je i da to pravo omogućava web korisnicima ukidanje podataka, ako to žele i ukoliko nema legitimnog razloga za njihovo čuvanje. Odvjetnici triju kompanija su, međutim, istaknuli kako projekt Bruxellesa ugrožava slobodu izražavanja i pravo na informaciju, tako da su protiv njegovog provođenja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene