Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jaaako loše iskustvo

Otišao u kino s Googleovim naočalama, a kad ono...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac se šokirao kada je, nakon što je izbačen s projekcije filma, vidio da ga ispred dvorane čeka desetak policajaca i agenata.

Američko udruženje filmaša, kinematografi i policija godinama se bore protiv piratstva, ilegalnog snimanja i distribucije filmova putem interneta zbog kojeg se gube velike količine novca. Jedna od stvari koju posebno pokušavaju spriječiti jest snimanje novih filmova koji tek igraju u kinima i koje pirati snimaju minijaturnim kamerama, a koliko ozbiljno pristupaju tom problemu na teži je način saznao jedan muškarac iz Ohioa koji je sa ženom otišao u kino pogledati film noseći Googleove naočale.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rekonstruirali mu lice Ispod školskog igrališta pronađen kostur pirata Slika nije dostupna Istražio Dnevnik Nove TV OPASNOST I ZA ZDRAVLJE Ovo su razlozi zbog kojih trebate paziti kakvu robu kupujete

Google objavio video u kojem prikazuje čari Google Glassa

Sat vremena nakon početka filma prišao mu je muškarac koju je pokazao značku i rekao da je federalni agent, skinuo mu je naočale s lica i rekao da 'odmah pođe za njim'. Šokirao se kada je vidio da ga ispred kina čeka još policajaca i agenata Ministarstva domovinske sigurnost koji su ga osumnjičili da je ilegalno snimao film s Googleovim naočalama.

On i žena su odvedeni na ispitivanje u odvojene prostorije u kojima su 'dobrovoljno pristali' na razgovor s policijom, odnosno policajci su mu jasno dali do znanja da, u slučaju da ne surađuje s njima, očekuju ga 'jako loše stvari'. Ispitivanje je trajalo oko sat vremena te je policija htjela saznati za koga on radi i koliko je do sada zaradio snimanjem i prodajom piratskih filmova te ostale stvari vezane uz piratstvo.

No, kako je muškarac cijelo vrijeme tvrdio da nema veze s piratstvom te da je Googleove naočale nosio jer na njima ima stakla s dioptrijom, agenti su na kraju naočale, ali i njegov pametni telefon povezali s računalom i pregledali sadržaj na njima te se pokazalo da je on u pravu te da su naočale cijelo vrijeme bile ugašene tako da s njima nije snimao film. Zanimljivo je da su iz Ministarstva domovinske sigurnosti novinarima NBC Newsa rekli kako muškarac koji je nosio Googleove naočale nije bio uhićen te je mogao otići s razgovora kad god je htio, iako on tvrdi da su mu prijetili.

S obzirom na brojne potencijalne probleme s Googleovim naočalama – pogotovo vezanim uz kršenje privatnosti, neki su kafići i restorani već zabranili njihovo korištenje kako se s njima ne bi u tajnosti snimali gosti i time kršila njihova privatnost.

Evo kako izgleda SNIMANJE s Googleovim naočalama!

Problema s Googleovim naočalama prošle je godine imala i jedna žena iz San Diega koju je policajac zaustavio zbog brze vožnje, a kada je vidio da nosi pametne naočale (koje imaju i mali ekran), napisao joj je i kaznu jer je prekršila zakon koji vozačima zabranjuje da tijekom vožnje gledaju TV.

Ona se žalila na ovu odluku te je sud na kraju poništio kaznu jer smatraju da nisu postojali dokazi da su naočale bile uključene tijekom vožnje, a ovi nam slučajevi pokazuju kakve bi probleme u budućnosti mogli imati zbog sve većeg broja pametnih uređaja s kamerama koje ćemo nositi.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene