Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Već sljedeće godine

Evo kad stiže Windows 9!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom jeseni očekujemo prvu preview verziju Windowsa 9, dok bi Microsoft konačnu verziju mogao predstaviti već na proljeće 2015. godine

Microsoftovi inženjeri već neko vrijeme rade na novoj verziji svog operativnog sustava te bi ova kompanija prvu preview verziju Windowsa 9 trebala predstaviti već za nekoliko mjeseci. S ovom verzijom Windowsa Microsoft će pokušati privući korisnike stolnih računala i prijenosnih računala koji nisu previše zadovoljni s aktualnom verzijom OS-a te i dalje koriste Windows 7, objavili su na Zdnetu.

Pogledajte deset najboljih opcija Windowsa 8

Iako još nema nekih konkretnijih informacija o tome što bi novi operativni sustav trebao donijeti, novinari nagađaju da u ovoj kompaniji rade na različitim verzijama Windowsa 9 (kodno ime ovog OS-a je Threshold) te će se ovaj OS razlikovati ovisno od uređaja na kojima se koristi.

Korisnicima stolnih i prijenosnih računala navodno će biti namijenjena verzija s klasičnim desktop sučeljem, dok bi korisnici hibridnih uređaja (uređaja koji se mogu koristiti kao tableti i kao prijenosnici) mogli birati između klasičnog sučelja i novog Metro sučelja kakvo je predstavljeno u verziji Windows 8 i koje je prilagođeno ekranima osjetljivim na dodir. Upravo je to novo sučelje i nedostatak klasične Start tipke na koju su korisnici godinama navikli jedan od najvećih problema Windowsa 8 pa se u Microsoftu vjerojatno nadaju da će se s ovim operativnim sustavom popraviti sve probleme i privući brojne korisnike koji su odlučili preskočiti 'Osmicu'.

Microsoft bi tako u ovoj verziji Windowsa mogao vratiti Start te bi trebali omogućiti pokretanje Metro aplikacija iz trgovine aplikacija u 'klasičnom i poznatom desktop okruženju'.

Većina laptopa u budućnosti će imati ovakve ekrane

Novu verziju Microsoftovog operativnog sustava možemo očekivati negdje u proljeće sljedeće godine, a prije toga ova će kompanija objaviti i još jednu nadogradnju Windowsa 8 (Windows 8.1 Update 2). Mary Jo Foley sa Zdneta kaže da, iako je još rano pričati o verzijama, distribuciji i cijenama novog OS-a, njeni izvori tvrde da bi Windows Threshold mogao biti besplatan svim korisnicima Windows 8.1 Updatea, a možda čak i korisnicima verzije Windows 7 SP1.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene