Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U 2013. godini 79 posto kućanstava u 28 zemalja članica ima pristup internetu, a 76 ima širokopojasni internet, dok je Hrvatska ispod europskog prosjeka sa 65 posto kućanstva koje imaju internet, od kojih 64 posto ima širokopojasni internet, objavio je u srijedu Eurostat.


Najmanji pristup internetu ima Bugarska, 54 posto kućanstava, zatim Grčka 56 posto i Rumunjska 58 posto. S druge strane, u Nizozemskoj čak 95 posto kućanstava ima internet, u Luksemburgu 94 posto, Danskoj i Švedskoj 93 posto.

Vezani članci Gradilište Nekretnine u Hrvatskoj značajno poskupjele, ali nismo ni do koljena nekim europskim zemljama Slika nije dostupna Kupujete stan? Onda je ovo pravo vrijeme za to!

Širokopojasni internet najrasprostranjeniji je u Finskoj 88 posto kućanstava, zatim u Danskoj, Nizozemskoj, Švedskoj i Velikoj Britaniji po 87 posto, Njemačkoj 85 posto.

U Hrvatskoj 53 posto pojedinaca svakodnevno koristi internet, 10 posto ih ne koristi svaki dan ali barem jednom tjedno, dok 29 posto nikad ne koristi internet.

Na razini EU-a 62 posto pojedinaca svakodnevno se koristi internetom, 10 posto barem jednom tjedno, a 21 posto nikad.

Evo na koji način brzo i lako možete savladati strani jezik!

I tu također odskaču zapadne i sjeverne članice EU-a - u Danskoj 84 posto, Nizozemskoj 83 posto, Luksemburgu 82 posto, Švedskoj 81 posto, Finskoj 80 posto.

U Hrvatskoj 25 posto pojedinaca komuniciralo je putem interneta s tijelima vlasti, a europski prosjek korištenja e-vlada usluga je 41 posto.

Tu također prednjače sjeverne članice - Danska 85 posto, Nizozemska 79 posto, Švedska, 78 posto, Francuska 60 posto.

Na dnu ljestvice je Rumunjska s 5 posto pojedinica koji su tijelima vlasti komunicirali preko interneta, slijedi Italija s 21 posto te Bugarska i Poljska s po 25 posto.

Istraživanje je obuhvatilo kućanstva s najmanje jednom osobom u dobi između 16 i 74 godine i provedeno je u drugoj polovici 2013. (hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju