Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa slično ne postoji

E OVO je pravi NLO!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Letjelice mogu ostvariti pokret prema naprijed u zraku na nekoliko načina, ali postoji jedan koji je po mnogočemu jedinstven - konstantno izvrtanje iznutra prema van.

Od tvrtke Festo, koja je dizajnirala i izradila nevjerojatnu robotsku pticu, odnosno kopiju galeba, stiže letjelica SmartInversion, koja u zraku može biti neograničeno dugo vremena.

Pročitajte i ovo Pad drona u Zagrebu - 1 OSAM MJESECI KASNIJE Banožić tvrdi da DORH vodi istragu o padu drona, DORH ga demantirao Hidroavion, ilustracija uzrok nije poznat Strava kraj poznatog lučkog grada: U padu hidroaviona poginulo deset ljudi, među njima i dijete

>> VIDEO: Izumili 'savršenu pticu', kopiju galeba

Dizajn letjelice osmislio je Paul Schatz, a radi se o šesterostranom prstenu prizmi, koje se spajaju na kocu i kad se otpuste s kocke, onda se počnu presavijati i formirati nova geometrijska tijela te pritom stvaraju protok zraka, koji čitavu konstrukciju pomiče unaprijed. Letjelica je punjena helijem pa zbog toga lebdi u zraku.

Trenutno se letjelica nalazi izložena u Hannoveru na sajmu tehnologije Messe, a posjetitelji mogu i upravljati njom putem smartphone uređaja, ako što se može vidjeti u priloženom videu.

Okvir letjelice napravljen je od karbonskih vlakana, a tri motora kontroliraju njezino rotiranje, uz kontrolu putem računala ugrađenog u samu letjelicu.

Let ove letjelice izgleda izrazito čudno i neuobičajeno, no da biste stekli pravi dojam o tome, pogledajte priloženi video.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene