Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Letjelice mogu ostvariti pokret prema naprijed u zraku na nekoliko načina, ali postoji jedan koji je po mnogočemu jedinstven - konstantno izvrtanje iznutra prema van.


Od tvrtke Festo, koja je dizajnirala i izradila nevjerojatnu robotsku pticu, odnosno kopiju galeba, stiže letjelica SmartInversion, koja u zraku može biti neograničeno dugo vremena.

Vezani članci Aerodrom u Hannoveru (Foto: AFP) Drama na aerodromu u Njemačkoj: Autom izašao na pistu, svi letovi odgođeni Zrakoplov (Foto: Screenshot/YouTube) "Ovo je najluđa stvar koju sam vidjela": Avion sletio nasred ceste

>> VIDEO: Izumili 'savršenu pticu', kopiju galeba

Dizajn letjelice osmislio je Paul Schatz, a radi se o šesterostranom prstenu prizmi, koje se spajaju na kocu i kad se otpuste s kocke, onda se počnu presavijati i formirati nova geometrijska tijela te pritom stvaraju protok zraka, koji čitavu konstrukciju pomiče unaprijed. Letjelica je punjena helijem pa zbog toga lebdi u zraku.

Trenutno se letjelica nalazi izložena u Hannoveru na sajmu tehnologije Messe, a posjetitelji mogu i upravljati njom putem smartphone uređaja, ako što se može vidjeti u priloženom videu.

Okvir letjelice napravljen je od karbonskih vlakana, a tri motora kontroliraju njezino rotiranje, uz kontrolu putem računala ugrađenog u samu letjelicu.

Let ove letjelice izgleda izrazito čudno i neuobičajeno, no da biste stekli pravi dojam o tome, pogledajte priloženi video.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.