Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tehnološki vrhunci

VIDEO: Izumili 'savršenu pticu', kopiju galeba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Genijalci iz njemačke tvrtke Festo, odnosno tamošnjeg odjela Bionic Learning Network, svoju fascinaciju robotičkim životinjama pretočili su u 'savršenu' bioničku kopiju galeba.

Bioničkog galeba nazvali su SmartBird, a njegove kretnje toliko su realistične, da biste iz daljine pomislili kako se radi o pravoj ptici, a ne robotu. Raspon krila bioničkog galeba je dva metra i svaki dio njegove 'anatomije' je pokretan, kako bi dočarao prirodan let.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problemi Skoro kao u Hitchcockovu filmu: Gradić teroriziraju opasne ptice - "Lebdio je pokraj njegove glave pokušavajući ga uhvatiti" Ćelavi ibis na Grobničkom polju - 3 poslana na analizu U Hrvatskoj ubijena ptica koja je izumrla u Europi? "Dan prije smrti letjela je do Šipana..."

No to nije sve, jer SmartBird može sam poletjeti i sletjeti bez dodatne pomoći sa strane, a može ga se kontrolirati i putem daljinskog upravljača. Isto tako, može i kliziti zrakom poput pravog galeba, bez puno mahanja krilima, a kako sve to izgleda, pogledajte u priloženom videu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene