Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Objave će vas progoniti'!

Dobro pregledajte sve što ste u prošlosti objavili na Facebooku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijatelji će na Facebooku putem ključnih riječi moći pretraživati sve vaše statuse i fotografije iz prošlosti i na taj način možda saznati i neke neugodne stvari o kojima ste pisali prije pet-šest godina

U prošlosti su gotovo svaka promjena postavki privatnosti ili uvođenje novih opcija na Zuckerbergovoj mreži donosili brojne probleme i kritike korisnika. Takve velike kritike izazvalo je i npr. uvođenje Timelinea i novog načina pretraživanja jer su se na Timelineu ponovno pojavile i neke od objava starih nekoliko godina na koje su korisnici u potpunosti zaboravili, a koje danas sigurno ne bi napisali i za koje ne žele da ih njihovi prijatelji vide.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi Timeline Facebook se ponovno mijenja! Slika nije dostupna Velike promjene FOTO OVAKO izgleda novi Facebook!

Novinari Huffington Posta upozoravaju da bi nova opcija koju priprema ova kompanija (i koja je već dostupna nekim korisnicima) ponovno mogla donijeti slične probleme milijunima ljudi koje bi njihove objave iz prošlosti na koje su zaboravili 'mogle progoniti'. Naime, Facebook testira opciju pretraživanja po ključnim riječima na profilima prijatelja i grupa – na taj način vaši će prijatelji upisivanjem ključnih riječi lakše moći pronaći statuse i fotografije koje ste objavili prije nekoliko godina i na koje ste zaboravili, a kakve danas više nikad ne bi objavljivali.

Facebook se ponovno mijenja!

Tako, ako ste nešto napisali na ovoj mreži prije pet-šest godina i danas ste apsolutno zaboravili na te objave (veliki broj korisnika dnevno objavljuje desetke statusa i fotografija), vaši prijatelji sada imaju mogućnost lakšeg pronalaženja takvih statusa i objava.

Npr. ako želite vidjeti fotografije s vjenčanja neke osobe, potrebno je upisati ime te osobe i vjenčanje i na Facebooku će se prikazati fotografije i objavljeni statusi povezani s tim vjenčanjem. Iz Zuckerbergove kompanije u e-mailu redakciji Huffingtona potvrdili su kako trenutno testiraju 'poboljšanje pretraživanja na mobilnim uređajima' te trenutno nije poznato kada bi ova opcija mogla postati dostupna svim korisnicima ove mreže.

S obzirom da bi se zbog ove opcije ponovno mogle aktualizirati neke neugodne situacije iz prošlosti, korisnicima se preporučuje da još jednom dobro pregledaju sve što su objavljivali na ovoj mreži i uklone objave i fotografije iz zbog kojih bi danas mogli imati problema.  

Više informacija pročitajte na portalu Zimo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene