Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rajf povezan s mozgom

Djevojčica iz budućnosti je stvarnost!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna američka kompanija proizvela je rajf koji neodoljivo podsjeća na transduktor kojim se koristila Alana u seriji 'Djevojčica iz budućnosti'. Cilj je omogućiti da mislima upravljate nekim elektroničkim uređajima.

Tko se ne sjeća legendarnog rajfa, to jest transduktora, koji je na glavi nosila djevojčica Alana, glavni lik australske dječje serije 'Djevojčica iz budućnosti'!

>> Ove špijunske uređaje sami ćemo stavljati u svoj dom...

Multifunkcionalni uređaj u seriji je služio za iscjeljivanje rana i telekinezu, a kako donosi Mashable, nešto slično je upravo osmislio interdisciplinarni tim Interaxona, kompanije koja računala pokušava povezati s ljudskim mozgom.

Novi rajf se zove 'Muse', a korisnici bi preko njega trebali moći usmjeriti svoje misli i tako upravljati nekim jednostavnijim aplikacijama, igricama i elektroničkim uređajima. U Museu su ugrađeni posebni EEG senzori koji bilježe aktivnost ljudskog mozga, a veza s aplikacijama i uređajima ostvaruje se bežičnom Bluetooth tehnologijom.

Početna cijena ovog inovativnog rajfa trebala bi biti 135 američkih dolara, a čini se da će za početak biti dostupna samo na američkom tržištu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene