Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Španjolska policija uhitila je jednog od najtraženijih kolumbijskih kriminalaca dok se vozio po istočnoj španjolskoj obali, objavila je policija u subotu.


Hernan Alonso Villa, poznat po nadimku "El Raton" ili miš, vodio je međunarodnu skupinu od 200 krijumčara droge koja je odgovorna za ukupno 400 ubojstava.

Vezani članci Teretni brod, ilustracija Što si mi u kavu stavila? Više od 1300 kilograma kokaina otkriveno među pošiljkom kave iz Brazila Uhićenje, ilustracija Prokrijumčarili najmanje 229 kilograma marihuane, jedan član zločinačkog udruženja bio je hrvatski policajac

Vjeruje se da je Villa (40) koordinirao izvoz droge u Španjolsku, SAD i Nizozemsku.

On se u petak vozio pokrajinom Alicante kada ga je presrela policija. Kolumbija ga traži zbog optužbi za ubojstva te nezakonitu proizvodnju i posjedovanje oružja.

U trenutku uhićenja imao je 40.000 eura, za koje policija sumnja da su zarađeni krijumčarenjam droge ili ugovorenim ubojstvima.

FOTO Uhićen najtraženiji čovjek u Meksiku!

Prema policiji, Villa je bio vrlo oprezan tijekom boravka u Španjolskoj, služeći se lažnim identitetima i često mjenjajući mjesta boravka.

Njegova kriminalna mreža sastoji se od pripadnika paravojnih postrojbi koje su raspuštene između 2003. i 2006.

Španjolska policija uhitila je početkom srpnja 30 osoba za koje se vjeruje da su pripadnici talijanskog ogranka mreže odgovornog za uvoz droge iz Kolumbije u Europu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook