Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pao kolumbijski narkoboss

Zvali su ga 'Miš', a vrtio je milijarde od 'bijelog'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolska policija uhitila je jednog od najtraženijih kolumbijskih kriminalaca dok se vozio po istočnoj španjolskoj obali, objavila je policija u subotu.

Hernan Alonso Villa, poznat po nadimku "El Raton" ili miš, vodio je međunarodnu skupinu od 200 krijumčara droge koja je odgovorna za ukupno 400 ubojstava.

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge Krim policija i ATJ Lučko dočekali Manuela Vulića "Otrov" stigao u Zagreb VIDEO Jedan od najtraženijih bjegunaca deportiran iz Kolumbije: U Hrvatskoj ga dočekali specijalci

Vjeruje se da je Villa (40) koordinirao izvoz droge u Španjolsku, SAD i Nizozemsku.

On se u petak vozio pokrajinom Alicante kada ga je presrela policija. Kolumbija ga traži zbog optužbi za ubojstva te nezakonitu proizvodnju i posjedovanje oružja.

U trenutku uhićenja imao je 40.000 eura, za koje policija sumnja da su zarađeni krijumčarenjam droge ili ugovorenim ubojstvima.

FOTO Uhićen najtraženiji čovjek u Meksiku!

Prema policiji, Villa je bio vrlo oprezan tijekom boravka u Španjolskoj, služeći se lažnim identitetima i često mjenjajući mjesta boravka.

Njegova kriminalna mreža sastoji se od pripadnika paravojnih postrojbi koje su raspuštene između 2003. i 2006.

Španjolska policija uhitila je početkom srpnja 30 osoba za koje se vjeruje da su pripadnici talijanskog ogranka mreže odgovornog za uvoz droge iz Kolumbije u Europu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene