Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Španjolska policija uhitila je jednog od najtraženijih kolumbijskih kriminalaca dok se vozio po istočnoj španjolskoj obali, objavila je policija u subotu.


Hernan Alonso Villa, poznat po nadimku "El Raton" ili miš, vodio je međunarodnu skupinu od 200 krijumčara droge koja je odgovorna za ukupno 400 ubojstava.

Vezani članci Zapljena droge u Komiži na Visu - 1 Na Visu uhvaćen "poljoprivrednik": Policija zaplijenila rekordnih 25 kilograma marihuane, 13 stabljika, sjemenke i vage Slika nije dostupna Kolumbija: Zaplijenjena droga u vrijednosti 200 milijuna eura

Vjeruje se da je Villa (40) koordinirao izvoz droge u Španjolsku, SAD i Nizozemsku.

On se u petak vozio pokrajinom Alicante kada ga je presrela policija. Kolumbija ga traži zbog optužbi za ubojstva te nezakonitu proizvodnju i posjedovanje oružja.

U trenutku uhićenja imao je 40.000 eura, za koje policija sumnja da su zarađeni krijumčarenjam droge ili ugovorenim ubojstvima.

FOTO Uhićen najtraženiji čovjek u Meksiku!

Prema policiji, Villa je bio vrlo oprezan tijekom boravka u Španjolskoj, služeći se lažnim identitetima i često mjenjajući mjesta boravka.

Njegova kriminalna mreža sastoji se od pripadnika paravojnih postrojbi koje su raspuštene između 2003. i 2006.

Španjolska policija uhitila je početkom srpnja 30 osoba za koje se vjeruje da su pripadnici talijanskog ogranka mreže odgovornog za uvoz droge iz Kolumbije u Europu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook