Zrakoplov koji je letio iz Dubaija skliznuo je s piste u indijskoj Kerali.

Galerija


Zrakoplov s više od 190 putnika iz Dubaija skliznuo je s piste zračne luke Kozhikode u indijskoj Kerali. Prve fotografije s društvenih mreža pokazuju kako se avion prepolovio. Najmanje 16 osoba je poginulo, a 123 je ozlijeđeno. 

Vezani članci Praćenje, ilustracija Diranje djeteta preko odjeće nije seksualno uznemiravanje? ''Potrebni su stroži dokazi i ozbiljni navodi'', a silovanja u toj zemlji prijavljuju se svakih 16 minuta Ilustracija: GettyImages Strava u zraku: Tridesetak putnika u avionu počelo krvariti iz nosa i ušiju

Vijest je potvrdio i bivši ministar turizma Alphons Kannanthanam. Na Twitteru je napisao: "Druga tragedija dana u Kerali: Air India Express skliznuo je s piste na Kozhikodeu. Prednji dio aviona odvojio se, piloti su poginuli, a brojni putnici su ozlijeđeni. Svi su evakuirani. Srećom, nije došlo do požara".

Uprava civilnog zrakoplovstva priopćila je da je "Air India Express AXB1344, B737 sa 191 putnikom i članom posade za vrijeme obilne kiše nakon slijetanja na pistu 10 pao i prepolovio se".

Generalni direktor policije Kerale Loknath Behra kazao je: "Prioritet je evakuacija, sigurnost i postupanje s putnicima na avionu".

Avion Air India Expressa bio je dio inicijative za povratak iseljenika iz stranih zemalja. Lokalne vlasti potvrdile su da se avion nije zapalio prilikom nesreće.