Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nije bila nesreća, avion je raznesen u zraku'

Više od 300 mrtvih, među njima 154 Nizozemaca, 33 Malezijca, 27 Australaca, 11 Indonežana, 6 Britanaca, 4 Nijemca, 3 Filipinca...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na istoku Ukrajine srušio se malezijski putnički zrakoplov na putu iz Amsterdama za Kuala Lumpur!

23:35 - Vladimir Putin za ovaj strašan događaj krivi Ukrajinu. 'Do ove tragedije ne bi došlo da je na tlu bio mir, odnosno da nisu obnovljene vojne operacije na jugoistoku Ukrajine', rekao je Putin.

Pročitajte i ovo Rusi uništili ukrajinski HIMARS Velika eksplozija VIDEO Prvi put od početka rata: Rusi silovitim napadom zadali težak udarac Ukrajincima Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati"

23:15 - Poznato je i iz kojih su zemalja bili neki od putnica u zrakoplovu. Radi se o 154 Nizozemaca, 27 Australaca, 23 Malezijca, 11 Indonežana, 6 Britanaca, 4 Nijemca, 4 Belgijca 3 Filipinca, 1 Kanađanin. Svih 15 članova posade bilo je malezijske nacionalnosti.

23:05 - Malezijski premijer Najib Razak na pressici je rekao kako MH17 nije poslao nikakav poziv upomoć kontroli leta prethodno padu.

22:55 - Američki mediji se pozivaju na visoke izvore iz sigurnosnih službi izvještavajući o potvrdi koje američkih obavještajaca - srušeni Boeing doista je bio sružen raketom zemlja-zrak, no nisu mogi potvrditi tko ju je ispalio. I američki potpredsjednik Joe Biden potvrdio je ove navode. 'Nije bila nesreća, avion je raznesen u zraku', rekao je Biden, ali opet s dozom opreza tvrdeći kako nisu poznate apsolutno sve okolnosti.

21:15 - Europska kontrola zračnog prostora zabranila je let iznad istočne Ukrajine.

21:11 - Proruski separatisti tvrde kako su spremni na trodnevni prekid vatre na kriznom području radi raščišćavanja mjesta pada zrakoplova.

20:38 - Moskva je od Ukrajine zatražila dopuštenje da ruske službe uđu u zemlju i pomognu u akciji izvlačenja tijela s mjesta nesreće. Vladimir Putin poslao je izraze sućuti malezijskom premijeru.

20:26 - Proruski separatisti tvrde da su pronašli crnu kutiju palog zrakoplova.

19:30 - Broj mrtvih popeo se iznad 300. Još nije razjašnjeno tko je još poginuo osim putnika i članova posade leta MH17. 

18:30 - Ruski predsjednik Vladimir Putin o ovoj tragediji razgovara telefonski s američkim predsjednikom Barackom Obamom.

18:20 - Nakon što je ukrajinska vlada zanijekala ikakvu povezanost s padom Boeinga, Alexander Borodai, vođa ukrajinskih separatista, tvrdi kako je zrakoplov srušila upravo ukrajinska vlada.

18:17 - Ukrajinske hitne službe stigle su na mjesto pada zrakoplova. Prema njihovim informacijama dijelovi tijela razbacani su u radijusu od 15 kilometara od mjesta pada.

18:10 - 'Ukrajinska vojska nije imala nikakve veze s padom malezijskog Boeinga 777', stoji u priopćenju iz predsjednikova ureda.

18:00 - Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk naredio je istragu o padu leta MH16.

17:55 - Srušeni zrakoplov bio je tipa Boeing 777, srušio se nedaleko Donjecka, ukrajinskog grada pod kontrolom proruskih pobunjenika. Zrakoplov je s radara nestao na visini od 10.000 metara.

17:50 - Ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova tvrdi kako je projektil ispaljen iz sustava BUK od strane separatista.

17:25 - Putnički zrakoplov Malaysia Airlinesa koji je putovao iz Amsterdama za Kuala Lumpur srušio se na istoku Ukrajine, javlja ruska agencija Interfax.

Prema posljednim informacijama ukrajinskog ministarstva unutarnjih poslova, pretpostavlja se da je zrakoplov srušen raketom zemlja-zrak.

U trenutku pada u zrakoplovu se nalazilo 280 putnika i 15 članova posade.

I Malaysia Airlines je putem svog službenog Twitter profila objavila kako su izgubili kontakt s letom MH17 koji je posljednji put lociran u ukrajinskom zračnom prostoru.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene