Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Pakistanu 19 poginulih

Zračni udari na pobunjenička uporišta na sjeverozapadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lovci-bombarderi i helikopteri bombardirali su sjeverozapad Pakistana, gdje je u bombaškom napadu u subotu poginulo 17 osoba, u operaciji koju su vlasti nazvale 'odlučnom'.

Usto, dvojica pripadnika sigurnosnih snaga poginula su u drugom bombaškom napadu na tom području.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

U subotu je muškarac u prsluku s eksplozivom došao do vojne kontrolne točke u Haru, na sjeverozapadu zemlje, prijestolnici okruga Bajaura, na plemenskom području uz granicu s Afganistanom, i aktivirao eksploziv, usmrtivši 17 osoba, među kojima dvojicu vojnika, i ranio 46, po novim podatcima koje je objavio visoki dužnosnik Ikbal Hatak.

U Haru i okolnim selima uveden je policijski sat bez ograničenja, a sve veće prometnice su zatvorene. 'Lovci-bombarderi i borbeni helikopteri u ovom času bombardiraju i granatiraju skrovišta pobunjenika i njihove baze u Mamundu i Salarzaju', rekao je dužnosnik Džamil Kan, spominjući imena dvaju naselja petnaestak kilometara od Hara.

'I kopnene snage sudjeluju u toj ofenzivi', rekao je. Okruzi Bajaur i Mohmand su u zabitnom plemenskom području uz granicu s Afganistanom. Pakistanske snage su ondje povele veliku ofenzivu protiv islamističkih fundamentalista u kolovozu 2008. Afganistanski talibani i Al Kaida pregrupirali su svoje snage na tom pakistanskom području, uz pomoć pakistanskih talibana koji su pak odgovorni za neviđeni val atentata u Pakistanu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene