Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nestao bez traga

"Svakakve mi misli dolaze u glavu": Pauli se ostvarila noćna mora svakog vlasnika psa koji s njim putuje

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Paula Rodrigez ostala je bez svojeg psa na putovanju u Kaliforniju. U zračnoj luci joj se izgubio svaki trag, iako joj je rečeno da nema razloga za paniku.

Dvotjedni odmor sa šestogodišnjim psom Maiom za Paulu Rodrigez pretvorio se u noćnu moru. 18. kolovoza krenula je na let iz Dominikanske Republike u Kaliforniju. 

Kada je presjedala u Atlanti, zaustavilo ju je tamošnje osoblje jer nije ispunjavala uvjete turističke vize. Poništili su je i naredili joj da se mora vratiti kući idućim letom, a kako je idući let bio tek idućeg dana - noć je trebala provesti u pritvoru.

Maia nije smjela ostati s njom, a na zračnoj luci su joj rekli da će ju odvesti na sigurno mjesto i osigurati joj hranu i vodu.

"Nisam ništa mogla napraviti i vjerovala sam im", rekla je Paula. Idućeg dana požurivali su je u avion s pretpostavkom da je Maia već čeka - ali nije je bilo.

Pročitajte i ovo Nesreće na cestama, ilustracija - 3 Završili u kanalu i rijeci FOTO Još uvijek se traga za vozačem koji je skrivio prometnu nesreću i ostavio putnike: "Imali su više sreće nego pameti"

"Osoblje na vratima počelo je telefonirati. Došao je i menadžer i rekao da je traže i da bi trebala biti u zgradi, ali nisu imali vremena pogledati i trebala ući u avion", nastavila je Paula. 

Kako nije htjela putovati bez svog psa, prebacili su je na sljedeći let, ali četveronošca nisu našli ni tada. Kako nije smjela biti u SAD-u duže od 24 sata bez vize, ukrcala se na avion bez psa.

Maia je pronađena kada je imala samo mjesec dana. Paula je spašavala ulične pse i udomljavala ih, a otkad je upoznala Maiu, nije se od nje razdvajala. 

"Tako je dobro odgojena da je vodim u restorane, doslovno posvuda. Ona je moj partner u svemu", ispričala je Paula za CNN.

Pročitajte i ovo Velika bijela psina Spasili ga kolege VIDEO Krvavi pohod morskog psa, slučajno snimljen trenutak netom prije napada: "Stopalo mu je otkinuto..."

Provjerila je sva skloništa, veterinarske ordinacije i zračne luke, ali nije bilo odgovora. Predstavnik zračne luke s kojom je putovala do Atlante rekao joj je da su je prevozili na pisti i da je osoblje otvorilo njezin kavez, a Maia je zatim pobjegla iz automobila i počela bježati po pisti. Osoblje ju je pokušalo uloviti, ali nisu je uspjeli uloviti.

24. kolovoza u SAD je odletjela Paulina mama jer ona zbog svoje vize ne smije. Postoji mogućnost da se Maia skriva u zračnoj luci, ali prostor je nepregledan i nezahvalan za traženje.

"U agoniji sam", rekla je Pula. “Od petka živim noćnu moru, znajući da je moja beba negdje vani, preplašena ili bi mogla biti ozlijeđena. Svakakve mi misli dolaze u glavu i ne mogu ništa. Svaka minuta se čini kao dan.”

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene