Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premijer je bio na programu hrvatskih folklornih plesova i pjesama, a društvo mu je pravila novozelandska ministrica socijalne skrbi Paula Bennett.


Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović posjetio je hrvatsko kulturno društvo u novozelandskome gradu Aucklandu, karakteristično po tome što uz Hrvate okuplja i anglosaksonske i maorske Novozelanđane, i zajedno s novozelandskom ministricom socijalne skrbi Paulom Bennett nazočio programu hrvatskih folklornih plesova i pjesama, priopćeno je u subotu iz hrvatske vlade.

VIDEO Milanovića na Novom Zelandu dočekali štapovima i isplaženim jezicima!

Vezani članci Kršenje mjera u Oklaju - 2 Bez koronamjera na dočeku Milanovića: "Pa zdrav narod. Mislim, zdrav u glavi" Branko Hrg MORH o smrti petero vojnika: "Slučajevi su individualni i nisu povezani, sustav nije zakazao"

U kulturnom društvu Kralj Tomislav, koje je 2013. proslavilo 20 godina, uz nove naraštaje hrvatskih useljenika ulaze i mladi koji nisu hrvatskoga podrijetla, pa je jedna od atrakcija večeri bila Klapa Samoana, sastavljena od Samoanaca koji pjevaju hrvatske klapske pjesme, kaže se u priopćenju.

Milanovića su domaćini dočekali slavonskim, bunjevačkim i dalmatinskim plesovima i pjesmama, te kolom iz Ere s onoga svijeta.

U nedjelju je predviđen posjet predsjednika hrvatske vlade novozelandskome nacionalnom muzeju i susret s hrvatskom zajednicom u Wellingtonu, a susretom s predstavnicima hrvatsko-novozelandske poslovne zajednice u Aucklandu, također u nedjelju, završava njegov višednevni posjet Australiji i Novom Zelandu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook