Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akvarel na aukciji

'Slikar' odgovoran za smrt 30 milijuna ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mrtva priroda jednog od najpoznatijih negativaca u svjetskoj povijesti ide na dražbu po početnoj cijeni od 30.000 dolara.

Mrtva priroda s potpisom Adolfa Hitlera ponudit će se na dražbi u Los Angelesu ovog tjedna, objavila je u ponedjeljak kalifornijska aukcijska kuća.

Pročitajte i ovo Donald Trump Kao diktator Trump iskoristio Hitlerovu retoriku, pa se sada brani: "Nije to rekao na način na koji sam ja rekao" Slika nije dostupna Prodane na dražbama FOTO Ovo su umjetnine koje su prodane za MILIJUNE dolara!

Akvarel koji predstavlja buket narančastog, crvenog i ružičastog cvijeća u vazi od plave keramike naslikao je Hitler 1912., kad je imao dvadesetak godina.

Dražba koju vodi tvrtka Nate D. Sander počela je na internetu s cijenom od 30.000 dolara.

Nakon 71 godine otkrivena tajna Hitlerova opsesija!

Mladi Hitler pokušavao se probiti kao slikar nastanivši se u Beču. Židovski trgovac umjetninama Samuel Morgenstern koji je vjerovao u njegov talent čak je prodao nekoliko njegovih slika bogatim židovskim mušterijama 1911.

Nakon dolaska na vlast, Hitler je dao zaplijeniti slike i zatvoriti Morgensternovu galeriju a njega je dao deportirati u geto u Lodzu gdje je umro 1943., po podacima aukcijske kuće. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene