Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Životinja, mineral ili biljka?

Znanstvenici zbunjeni, pronašli fosil za koji ne znaju što je

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki znanstvenici pokušavaju dokučiti što predstavlja 450 milijuna godina star fosil nazvan Godzillus, koji je pronađen prošle godine u Kentuckyju.

Kako prenosi agencija AP, 68 kilograma težak i dva metra dug fosil, prava je nepoznanica za znanstvenike. "Ovo je potpuna nepoznanica", istaknuo je amater paleontolog Ron Fine koji je otkrio fosil na jednoj planinskoj padini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kao kip Najspektakularniji fosil dinosaura: Jedini na svijetu potpuno očuvan u izvornom stanju Slika nije dostupna Entuzijasti tvrde da nema sumnje NASA na Marsu snimila fotografije fosiliziranih izvanzemaljskih kostiju?

>> Pronađeni embrij dokazao - dinosauri su rađali!

Istraživači pokušavaju ustanoviti je li je možda riječ o fosilu životinje, minerala ili biljke. Geolog Carl Brett sa Sveučilišta u Cincinnatiju rekao je za list Cincinnati Enquirer kako je to najveći fosil pronađen u tom okrugu, koji je nekoć bio prekriven vodom.

"Fosil nas je sasvim zbunio", priznao je David Meyer, profesor geologije s istog sveučilišta.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene