Obavijesti Pretražite Navigacija
Značajno otkriće

Znanstvenici prvi put otkrili Kristov grob, iznenadilo ih što su pronašli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arheolozi koji rade na mjestu na kojem je navodno pokopan Isus Krist prvi su put otkrili njegovu grobnicu.

Procjenjuje se kako je grobnica unutar koje se nalazi Bazilika svetog groba u Jeruzalemu prekrivena mramorom od najjranije 1555 godine prije Krista.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mahalo se i mačevima Atmosfera kao na stadionu: Svećenik poveo navijanje s oltara Slika nije dostupna Svakako pogledajte Snimka o kojoj bruji svijet: Razapeti Krist usred mise otvorio oči?

Arheolozi su sada prvi put uklonili mramorne ploče i otkrili u kamenu isklesanu grobnicu u kojoj je Isus navodno pokopan. Kako javlja National Geographic, znanstvenici provode daljnja istraživanja kako bi otkrili kako je Isus pokopan.

Prema kršćanskoj vjerovanju, Krist je pokopan u vapnenačkom grobu napravljenom od isklesanog kamena stijene nakon što su ga razapeli Rimljani.

Ispod mramornog pokrova, znanstvenici su otkrili sloj šute zasad nepoznatog podrijetla. Uslijedit će detaljna analiza izvornog kamena koji je bio "posmrtna postelja" tijela Isusa Krista. Grobnicu je prvo otkrila Helena, majka rimskog cara Konstantina 326. godine.

"Bit će ovo duga znanstvena analiza, no napokon ćemo imati priliku vidjeti izvornu kamenu površinu na kojoj je prema vjerovanju položeno tijelo Isusa Krista", kazao je arheolohg Fredrik Hiebert.

Crkva svetog Groba izgrađena je 335. godine i njoma zajednički upravlja šest kršćanskih denominacija. Nijedan dio crkve ne smije biti modificiran bez sporazuma svih šest zajednica zbog čega često dolazi do zastoja u obnovi, javlja National Geographic.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene