Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašena od zlostavljača iz cirkusa

Zlostavljana slonica Anne dobila novi dom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je prije nekoliko dana objavljena šokantna snimka mučenja 54-godišnje slonice Anne od strane krotitelja u cirkusu Bobbyja Robertsa, gotovo se cijela Britanija angažirala kako bi pomogla nesretnoj životinji.

Slonica Anne uhvaćena je kao beba u Šri Lanki 1954., a 1957. prodana je cirkusu 'Bobby Roberts Super Circus', istoimenog vlasnika, za 3.000 funti. Duge 54 godine Anne je doslovce služila cirkusu, a zauzvrat je dobivala samo batine. Nakon što je objavljena šokantna snimka zlostavljanja sirote Anne, vlasniku prijeti kazna od 23.000 eura, a čuvaru koji je slonicu najčešće nemilosrdno mlatio prijeti zatvorska kazna od trajanju od jedne godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Obznanio gradonačelnik Stanovnici malog grada mogu odahnuti: Lav koji je lutao ulicama sediran i uhvaćen Slika nije dostupna Video: Zaljubljeni slon oteo slonicu iz cirkusa

No, priča je ipak dobila sretan kraj. Prijatelji životinja su uz pomoć lista Daily Mail prikupili sredstva i posljednjem britanskom cirkuskom slonu priskrbili zasluženu mirovinu. Svoje posljednje godine Anne će provesti u Longleat Safari Parku u Wiltshireu gdje će moći uživati u suncu i prostranim livadama.

>> VIDEO: Divljačko zlostavljanje slonice u cirkusu

‘Slonove oči vam mnogo govore. U očima im možete vidjeti ako ih nešto boli ili su tužni. Sretan slon ima bistre i sjajne oči. I po glasu im možete odrediti raspoloženje. Ako je slon sretan, stalno vam nešto 'govori'. Anne ne prestaje 'trubiti' i presti otakako je stigla k nama', kazao je timaritelj Andy Hayton.

No, iako Anne vjerojatno nikada nije bila sretnija, nikada neće zaboraviti grozote koje je prolazila dugi niz godina. 'Slonovi su vrlo inteligentne i osjećajne životinje i imaju vrlo, vrlo dobro pamćenje. Oni su poput nas i upravo to ih čini posebnima. Tako da se Anne neće sjećati samo proteklih par godina već i 50-ak godina unazad', kazao je Andy.

Anne nažalost nije jedina životinja kojoj treba pomoć. Ako se želite uključiti u humanitarnu akciju prikupljanja srestava za napaćene životinje sve informacije možete dobiti ovdje

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene