Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašne posljedice

Zloglasna droga stigla u susjedstvo: 'Krokodil' i na ulicama Srbije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zloglasna droga, tzv. 'krokodil', stigla je i na ulice Srbije. Tako bar tvrde liječnici koji kažu kako su se susreli s pacijentima koji su imali simptome karakteristične upravo za tu drogu.

Droga, poznatija pod imenom 'krokodil', stigla je i na ulice Srbije. Iako iz policije javljaju kako još kod nikoga nisu zaplijenili ovu drogu, liječnici kažu kako su se susreli s osobama koje su imali posljedice kakve izaziva upravo 'krokodil', piše Blic.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici

'Krokodil' se radi od mješavine teških metala, benzina, crvenog fosfora i kodeina, sastojaka koji se lako nabavljaju u slobodnoj prodaji zbog čega je još i nazivaju droga iz kućne radinosti. Posljedice konzumiranja 'krokodila' drastične su čak i nakon jednog uzimanja.

Mjesto na koje se ubrizgava isprva liči na ljuske krokodilske kože, koža se uskoro počne ljuštiti, meso truliti i potom se dijelovi tijela doslovce raspadaju. nakon najviše dvije godine meso počne otpadati s kosti, dolazi do gangrene i u konačnici do smrti.

>> Drogirala se pa dojila bebu, dijete preminulo predozirano

Ova se droga pojavila još 2002. godine u Sibiru, a u Srbiji je već ranije bilo nekoliko zabilježenih slučajeva. Tako i onaj u Novom Sadu. 'Djevojka je rekla da nije koristila iglu, nego je supstancu ušmrkala. Njoj se, međutim, otvorila podlaktica ruke, od zgloba do lakta sa unutrašnje strane. Koža je postala nekrotična i potpuno je pukla, a ispod je imala rupu kao da je nestao jedan mišić. Sudeći po izgledu te djevojke i posljedicama koje je izazvala droga i po onome što mi je poznato o 'krokodilu', sve to govori da je ona umjesto heroina kupila 'krokodil', ispričala je psihijatrica Branka Bjelica.

Iz policije pak kažu kako još nisu zaplijenili ovu vrstu droge. 'A i kada bi naišli na tu supstancu, pitanje je bi li je mogli okarakterizirati kao drogu jer ne znamo što se sve u njoj nalazi', rekli su u policiji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene