Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bijeda i očaj

Život provode doslovno u smeću...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svoj život, doslovno u smeću, provodi čak 70 posto stanovnika Mumbaija u Indiji.

Prema posljednjem izvještaju indijske Vlade, broj stanovnika u Indiji veći je od 1,2 milijarde, a broj siromašnih osoba pao je s 407 milijuna (koliko ih je bilo 2005. godine), na 355 milijuna (2010. godine). Odnosno, s 37,2 posto, broj siromašnih u Indiji, prema procjeni Indijaca pao je na 29,8 posto.

Pročitajte i ovo Rizik od siromaštva - 4 Rizik od siromaštva Sve nas više jedva spaja kraj s krajem, Plenković kaže da izmišljamo: "To su pokušaji fabriciranja kriza kojih u Hrvatskoj realno nema" Brinu li političari o siromašnima? Dnevnik Nove TV pita Brinu li političari dovoljno o siromašnima? Pogledajte kako ste glasali

Međutim, prema izvještaju Svjetske banke, ta je brojka daleko veća. Oni tvrde da 828 milijuna Indijaca još uvijek živi u siromaštvu. Procjene indijskih vlasti i Svjetske banke se razlikuju jer Indijci smatraju da su siromašne osobe one koje žive s 0,45 američkih dolara dnevno (oko 2,50 kuna) u ruralnim dijelovima zemlje, i 0,57 dolara (oko 3,15 kuna) u gradovima, dok Svjetska banka tvrdi da je granica siromaštva u Indiji život s manje od dva dolara dnevno (oko 11 kuna).

>> Otimali djecu pa neke prodavali, a neke - pržili i jeli!

Čak 70 posto stanovnika Mumbaija živi u više od 2.000 'slumova'. Osobe koje ondje žive, koriste stambeni prostor od dva kvadratna metra po osobi. Njihove probleme pokušava riješiti 60.000 pripadnika nevladinih organizacija.

Indijski političar i kolumnist Sudheendra Kulkarnia smatra da je problem 'slabo političko vodstvo' koje odgađa rješenje za probleme 'sluma' u Indiji'. On tvrdi da se ljudima jednostavno mogu omogućiti život u boljim dijelovima grada, ali nije pojasnio kako. Smatra da 'slumovi' nisu problem novca već 'političke slabosti'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene