Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trojica tinejdžera sa Novog Zelanda 50 su dana južnim Pacifikom plutali u barci. Preživjeli su jer su jeli kokosove orahe, hvatali galebove i pili kišnicu. Obitelji su još prije puna dva tjedna održale komemoraciju u znak sjećanja na njih, misleći da su mrtvi.


‘Pravo je čudo da smo ih uspjeli pronaći i spasiti. U iznimno su dobrom stanju s obzirom na to koliko su vremena proveli prepušteni oceanu. Ne znam kako su uspjeli uhvatiti galeba, kojeg su pojeli, jer je tako pisalo u priručniku o preživljavanju koji su imali sa sobom’, rekao je jedan od spasilaca Tai Fredricsen za novozelandske medije.

Vezani članci Strah iz dubina - 18 ''Kad ga vidite, proći će vas trnci'': Snimili jezive prizore iz dubina koji nisu za bojažljive Novozelandska premijerka ponovno na poslu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Nakon samo šest tjedana porodiljnog: Premijerka Novog Zelanda vraća se na dužnost

>> Novi Zeland: Spasioci rudara pripremljeni i na najgore

Dječaci su nestali 6. listopada, sa otočja Tokelau na kojem žive, a nakon velike portage za njima, obitelji- uvjerene da njihovi najdraži nisu preživjeli, održale su komemoraciju u znak sjećanja na njih, prije puna dva tjedna.

‘Jako su mršavi, ali u dobru fizičkom stanju, s obzirom na to kroz što su prošli’ kazao je spasilac, ali je rekao i kako još uvijek nije poznato zašto se dječaci nisu uspjeli vratiti na obalu otoka s kojeg su otplovili.

14-godišnjak i dvojica petnaestogodišnjaka otplutali su u barci 1.300 kilometara od obale još početkom listopada, a u četvrtak ih je opazila posada novozelandske ribarice, te pozvala pomoć.

Inače, otočje Tokelau čine tri mala atola u Pacifiku, na pola puta između Novog Zelanda i Havaja, a na njemu živi oko 1500 stanovnika.