Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sretan kraj

Život im spasili kokosovi orasi i galeb!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica tinejdžera sa Novog Zelanda 50 su dana južnim Pacifikom plutali u barci. Preživjeli su jer su jeli kokosove orahe, hvatali galebove i pili kišnicu. Obitelji su još prije puna dva tjedna održale komemoraciju u znak sjećanja na njih, misleći da su mrtvi.

‘Pravo je čudo da smo ih uspjeli pronaći i spasiti. U iznimno su dobrom stanju s obzirom na to koliko su vremena proveli prepušteni oceanu. Ne znam kako su uspjeli uhvatiti galeba, kojeg su pojeli, jer je tako pisalo u priručniku o preživljavanju koji su imali sa sobom’, rekao je jedan od spasilaca Tai Fredricsen za novozelandske medije.

Pročitajte i ovo Ilustracija kad zatrese ispod površine VIDEO Pogledajte kako izgleda potres pod morem Novozelandska premijerka ponovno na poslu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ponovno na poslu Nakon samo šest tjedana porodiljnog: Premijerka Novog Zelanda vraća se na dužnost

>> Novi Zeland: Spasioci rudara pripremljeni i na najgore

Dječaci su nestali 6. listopada, sa otočja Tokelau na kojem žive, a nakon velike portage za njima, obitelji- uvjerene da njihovi najdraži nisu preživjeli, održale su komemoraciju u znak sjećanja na njih, prije puna dva tjedna.

‘Jako su mršavi, ali u dobru fizičkom stanju, s obzirom na to kroz što su prošli’ kazao je spasilac, ali je rekao i kako još uvijek nije poznato zašto se dječaci nisu uspjeli vratiti na obalu otoka s kojeg su otplovili.

14-godišnjak i dvojica petnaestogodišnjaka otplutali su u barci 1.300 kilometara od obale još početkom listopada, a u četvrtak ih je opazila posada novozelandske ribarice, te pozvala pomoć.

Inače, otočje Tokelau čine tri mala atola u Pacifiku, na pola puta između Novog Zelanda i Havaja, a na njemu živi oko 1500 stanovnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene