Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

52-godišnji Wang Jianxin je na gradilištu u kineskom gradu Ningbou kopao 5 metara duboku rupu kada se na njega srušio zid i živog za zatrpao. Nakon puna dva sata kolege su ga uspjeli otkopati i nemalo se iznenadili kada su Wanga pronašli živog i zdravog.


Zatrpan zemljom u rupi koju je sam iskopao, Wang, inače budist, preživio je prebacivši se u stanje svijesti u kojem je mogao udisati ono malo zraka što je ostalo ispod njegove zaštitne kacige. 

Vezani članci Slika nije dostupna Brata svoje djevojke živog zakopao jer je tukao nju i majku Slika nije dostupna Zadar: Dječak pao s gradilišta, s visine od oko 10 metara

"Bio sam leđima okrenut zidu i nisam znao da pada sve dok me nije zatrpao. Odjednom je oko mene bio mrkli mrak i tada sam shvatio što se dogodilo. Znao sam da onaj 'zračni džepić' neće dugo potrajati i da ga moram pametno potrošiti. Opustio sam se i skoncentrirao na usporavanje disanja meditacijom", rekao je Wang. 

Njegovi uspaničeni kolege za to su vrijeme golim rukama otkopavali zemlju i kamenje kako bi došli do Wanga jer su se bojali upotrijebiti lopate ne bi li ga ozlijedili. 

Jedan kineski doktor je kasnije izjavio kako 'normalna' osoba u tim uvjetima ne bi preživjela duže od 5 minuta te da je pravo čudo što je uopće preživio.