Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U sjeni rušenja turskog zrakoplova

Žestoki sukobi oko položaja republikanske garde u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sukobi neviđene žestine odvijali su se u utorak oko položaja sirijske republikanske garde u predgrađu Damaska, nekoliko sati prije sastanka NATO-a na zahtjev Turske na temu njezina borbena zrakoplova koji je srušila Sirija.

Sirijska vojska sukobila se s ustanicima osam kilometara od središta glavnog grada u Kadsaji i al-Hami, oko položaja republikanske garde, elitne postrojbe zadužene za sigurnost Damaska i njegova predgrađa, po Sirijskom opservatoriju za ljudska prava.

Pročitajte i ovo Potres u Turskoj: Ilustracija - 6 Pola milijuna ljudi evakuirano Strašni podaci: U potresu u Turskoj i Siriji više od 50.000 poginulih Ilustracija Magnituda 6,4 po Richteru VIDEO Snažan potres ponovno pogodio Tursku i Siriju, stižu prve snimke: "Bilo je strašno, u Hatayu neće ostati puno čitavih zgrada"

>> Turska sada prijeti prekidom isporuke električne energije Siriji

'Taj je razvoj događaja važan jer se radi o najžešćim sukobima u toj zoni koji se bliže središtu glavnog grada', kazao je predsjednik opservatorija Rami Abdel Rahman. 'Prvi put režim pribjegava teškom topništvu u sukobima tako blizu glavnog grada', dodao je on.

>> Sirija tvrdi da je ubila 'teroriste' koji su upali iz Turske

Do takvog razvoja događaja dolazi nakon rata riječima Turske i Sirije jer Ankara optužuje režim predsjednika Bašara al-Asada, svojeg nekadašnjeg saveznika, da je počinio 'neprijateljski čin najviše razine' rušenjem borbenog zrakoplova. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene