Hrvatska zastava (Foto: Arhiva/Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Hrvatska zastava (Foto: Arhiva/Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Foto: Arhiva/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nepoznati počinitelji zapalili su hrvatsku zastavu postavljenu uz spomen obilježje poginulim braniteljima Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) nedaleko Žepča u središnjoj Bosni, izvijestili su u nedjelju tiskani mediji u Mostaru.


O izgredu su priopćili iz mjesne zajednice Selišta u kojemu se navodi da je zastava zapaljena na spomen obilježju poginulih pripadnika HVO Selište Žepče te je zatražena istraga i privođenje počinitelja napada.

Vezani članci Sud Bosne i Hercegovine (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Ratni zločin u Mostaru: Sud BiH ukinuo oslobađajuću presudu bivšem časniku HVO-a Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Zlostavljanje vojnika i civila: Tužiteljstvo BiH podiglo optužnicu protiv bivšeg pripadnika HVO-a

"Napad na spomen obilježje nije samo napad na one koji su položili svoje živote za slobodu i obranu svojih domova, nego i napad na sve domoljube koji vole svoju grudu i državu u kojoj žive", navodi se u priopćenju iz Mjesne zajednice Selišta kod Žepča.

Pri tome su izrazili razočaranje i uvrijeđenost postupkom onih kojima smeta zastava hrvatskog naroda kao konstitutivnog naroda BiH. Poručili su da ovakvi postupci samo jačaju Hrvate i daju dodatnu snagu za izgradnju društva ravnopravnih naroda. (Hina)