Pas (Ilustracija: Getty Images)
Pas (Ilustracija: Getty Images)

Pas je prilikom napada dječaku nanio teške ozlijede, posebno u predjelu genitalija, potvrdili su dežurni liječnici, piše Dnevni Avaz.


Nesvakidašnji slučaj napada psa dogodio se prošlog vikenda u Zenici. Pri tome je stradao 14-godišnji dječak. Pas je dječaku nanio teške ozlijede u predjelu genitalija, piše Dnevni Avaz.

Vezani članci Zlatni retriver, ilustracija (Foto: Getty Images) - 1 Pijani lovac (68) kod Krapine iz čista mira upucao susjedova psa, policija protiv njega podnijela više prijava Pas (Foto: Getty Images) Užas u Velikoj Britaniji: Pas napao desetogodišnjaka, izgrizao ga do smrti

Dječak je nakon napada prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje je zbog težine ozljeda odmah i operiran. Liječnici su, piše Avaz, uložili maksimalne napore da se spase dječakove genitalije.

Prema riječima dežurnog liječnika dječak je, sedam dana nakon operacije, stabilnog zdravstvenog stanja.

''Radi se o dječaku rođenom 2004. godine, koji je hospitaliziran uslijed ugriznih rana psa lutalice. Zbrinut je u našu zdravstvenu ustanovu, a nakon operativnog zahvata uspješno se oporavlja'', kaže liječnik.

''Njemu su konstatirane ozlijede u predjelu penisa, i to na završnoj trećini. To je odmah po prijemu izgledalo dosta teško, ali nakon intervencija liječnika i operacije, možemo kazati da su rane dosta sanirane'', pojašnjava liječnik.

Dodaje da, s obzirom na to da se rana nalazi na specifičnom i vlažnom mjestu, bit će potrebno dosta vremena da se dječak oporavi.

''Dječak već sada mokri samostalno, ali to malo otežava zarastanje rane, koja bi trebala biti suha. Zbog svega toga, bit će potrebno vrijeme za zarastanje i potpuni oporavak'', napominje dežurni liječnik.