Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele svrgnuti predsjednika

Žene u Togu štrajkaju seksom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žene u afričkoj državi Togo odlučile su se na neobičan pothvat kako bi se izborile za svoje zahtjeve.

One žele svrgnuti predsjednika s vlasti i to onemogućujući svojim muževima seks na tjedan dana. Štrajk koji je započela koalicija 'Spasimo Togo', koja spaja devet civilnih udruga i sedam oporbenih stranaka i pokreta, počinje u ponedjeljak.
Opozicijska čelnica Isabelle Ameganvi rekla je da je seks u ovom slučaju oružje kojim se planiraju postići političke promjene. Koalicija 'Spasimo Togo' traži da predjsednik Faure Gnassingbe, čija obitelj već desetljećima drži vlast u Togu, odstupi.

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 2 Niske plaće Neočekivana odluka: Vrtić ide u štrajk, grad odbio potpisati kolektivni ugovor: "Spremni smo i na zatvaranje!" Izbori, ilustracija Traži šefa kampanje Promijenio ime u Doslovno Bilo Tko Drugi i ušao u izbornu utrku: "Mogli ste odabrati bolje!"

>> Rudari koji ne štrajkaju boje se odmazde, imaju policijsku zaštitu

Ovaj štajk seksom inspiriran je sličnim štrajkom liberijskih žena iz 2003. godini, kada su onemogućavanjem seksa svojim muževima tražile uspostavu mira u Liberiji. Aktivistkinje smatraju da će štrajk motivirati muškarce koji inače nisu ukljčeni u politiku da se zauzmu da ukidanje neograničene predsjedničke vlasti, prenosi BBC.

' Ako muškarci odbijaju čuti naš plač održat ćemo novu demonstraciju koja će biti snažnija od štrajka seksom', rekla je Ameganvi.

Već četiri desetljeća Togom upravlja jedna obitelj. Predsjednik Faure Gnassingbe preuzeo je vlast 2005. godine, kada je nasljedio svog oca, koji je Togom upravljao 38 godina.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene