Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izazvao bijes zbog izjave

'Žene su manje plaćene zbog djece i menstruacije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef jedne od najvećih grupa poslodavaca na Novom Zelandu dobio je otkaz nakon što je produktivnost ženskih zaposlenika povezao s menstruacijom.

Alasdair Thompson nastupio je u jednoj radijskoj emisiji gdje je rekao da su žene plaćene manje od muškaraca jer češće uzimaju bolovanje i slobodne dane zbog djece.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slučaj iz Kenije Higijenski uložak razotkrio horor kojem su izložene radnice: ''Odmah se sve skidajte!'' Menstrualni dopust, ilustracija - 6 Mišljenja podijeljena Španjolska uvela menstrualni dopust, a što je s Hrvatskom? "Mislim da je to važno pitanje za svaku državu", "Ja osobno to ne bih uzela"

Thomspon je nastupio u emisiji nakon objave rezultata da su žene plaćene 12 posto manje od muških kolega. 'Tko najčešće uzima bolovanje? Žene, generalno gledajući', izjavio je Thompson.

'Zašto je to tako? Jer jednom mjesečno imaju zdravstvenih problema. Nemaju sve, ali neke imaju', rekao je. 'One imaju djecu za koju se moraju brinuti i zbog njih otići s posla. To utječe na njihovu produktivnost, nisu one krive za to', rekao je Thompson, piše BBC.

'Žao mi je. Ne volim govoriti ovakve stvari jer ispadam seksist, ali to su životne činjenice.' Thompson se kasnije ispričao zbog svojih izjava, no ipak je dobio otkaz. Ministrica rada Kate Wilkinson njegove je komentare opisala kao 'eksploziju mozga'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene