Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponižavajuće

Kakvi uvjeti za dobivanje posla - Žene se moraju podvrgnuti testu djevičanstva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poslodavci u San Paulu pri prijavi za posao od žena traže dokaz da su djevice ili rezultat Papa testa kako bi se uvjerili da su njihove zaposlenice zdrave i da neće izostajati s posla zbog zdravstvenih problema.

Žene se moraju podvrgnuti testu djevičanstva pri prijavi za posao učiteljice u San Paolu, piše Daily Mail. Osim toga, poslodavci zahtijevaju i rezultate Papa testa kako bi potencijalne kandidatkinje potvrdile da nemaju rak.

Pročitajte i ovo Gužva u Frankopanskoj ulici - 4 Zanimljivi podaci Kako su glasale žene, za koga nisu glasali muškarci, kome su povjerenje dali mladi? Ilustracija IZ LOŠEG U GORE Teror se nastavlja: Talibani ženama zabranili pristup javnim kupeljima i gimnastičkim dvoranama

Kampanja za ženska prava zgrožena je ovom praksom za koju smatra da je udar na ženinu privatnost i ljudsko dostojanstvo. Do nedavno odjel za edukaciju zahtijevao je od žena i kolposkopiju - postupak u medicini u kojem se pomoću optičkog instrumenta pod različnitim povećanjima i osvjetljenjima mogu pregledati stidnica, rodnica i vrat maternice. Ovim zahtjevima služe se od 2012. godine kako bi bili sigurni da su zaposlenice zdrave i da neće izostajati s posla zbog zdravstvenih problema.

Ljubav u kalifatu: Džihadisti otvorili ured za 'spajanje' boraca i žena

Zagovornica ženskih prava Ana Paula de Oliveria Castro kaže: "To krši prava žena. To su vrlo intimne informacije koje svatko ima pravo zadržati za sebe. Apsurdno je nastaviti s time."

Odjela za edukaciju u San Paulu kaže kako su svi testovi u skladu s preporukama državnog zdravstvenog zavoda i ostalim zakonima te kako i druge države imaju slične zahtjeve.

Odjel ima i ostale zdravstvene provjere poput mamografije za žene i test prostate za muškarce starije od četrdeset godina, ali su ginekološki testovi izazvali najveću pozornost javnosti.

To se dogodilo kada je prošli tjedan izašao u javnost intervju s 27-godišnjom ženom koja je rekla kako se osjećala posramljeno kada je htjela pitati doktora da joj napiše da je djevica kako bi izbjegla ostale testove.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene