Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tour de kalifat

Ljubav u kalifatu: Džihadisti otvorili ured za 'spajanje' boraca i žena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Džihadisti organiziraju promotivne autobusne ture u područja pod svojom kontrolom za civile i parove koji bi se željeli doseliti.

Islamski kalifat, samoprozvana država koji su militanti osnovali na graničnim područjima Sirije i Iraka, otvorila je ured za sklapanje brakova kako bi pomogla ženama da se udaju za njihove borce.

Žene i udovice koje to žele mogu ostaviti ime i adresu u uredu, a onda će ih borci Islamske države Iraka i Levanta (ISLS), kako se naziva ova militantna grupa, kontaktirati. Točnije, pokucat će im na vrata ženici osobno.

'Borci će ih posjetiti i službeno zaprositi', prenio je AFP.

Pročitajte i ovo Gaza Pakao na zemlji U Gazi je ubijeno najmanje 9000 žena: U prosjeku poginu 63 na dan Položaj žena - 1 Položaj žena Imaju manje plaće, niže pozicije i manje mirovine, ali: Kad neće milom, onda će europskom direktivom

Koliko god zvučalo bizarno, ova inicijativa samo je dio akcije 'regrutiranja' žena za brakove kojom su islamistički borci zaokupljeni u posljednje vrijeme.

Naime, agencija Reuters je izvijestila kako u Islamskom kalifatu žene prisiljavaju da se udaju za njihove borce.

U kalifatu se primjenjuju strogi islamski zakoni za žene koje ne smiju biti u javnosti bez pratnje te moraju biti potpuno pokrivene.

Islamska država ubila najmanje 270 ljudi!

Također, džihadisti organiziraju promotivne autobusne ture u područja pod svojom kontrolom za civile i parove koji bi se željeli doseliti u kalifat ili možda u njemu provesti medeni mjesec.
Čečenski džihadist Abu Abdel Rahman al-Shishani bio je među prvima koji su išli u obilazak kalifata, objavio je AFP.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene