Njemačka policija (Foto: AFP)
Njemačka policija (Foto: AFP)

Njemačke službe sigurnosti identificirale su kao potencijalnu islamističku prijetnju nekoliko desetaka žena i maloljetnika koji bi mogli biti spremni provoditi terorističke napade u Njemačkoj.


Među 720 osoba u Njemačkoj koje su trenutno na popisu kaoislamistička prijetnja sigurnosti, jedan manji postotak su žene i djeca, rekli su izvori iz službi sigurnosti agenciji dpa u subotu, što je prva procjena razmjera tog problema.

Vezani članci Zanimljive kombinacije za školu i inspiraciju možete potražiti u novom KIK-ovom katalogu Povratak u klupe na budžetu! Mame školaraca otkrile kako uštedjeti na kupovini odjeće i obuće Društvene mreže, ilustracija (Foto: Pixsell,Fabian Sommer/dpa) Prijetio smrću na Facebooku, pijan izazvao sudar, pobjegao pa prijetio i policajcima

Čelnik njemačke obavještajne službe (BfV) Hans-Georg Maassen nedavno je upozorio na povećani rizik napada radikaliziranih žena i djece.

Čelnik BfV-a posebno se osvrnuo na žene i djecu koji se vraćaju iz područja koja je nadzirala Islamska država.

Žene se "tako snažno identificiraju s ideologijom Islamske države tako da se i one mogu opravdano opisati kao džihadisti", rekao je ali nije točnije naveo koliko ih je.

Velika većina onih koji se u Njemačkoj smatraju prijetnjom su muškarci.

Tri islamistička napada u Njemčakoj u protekloj godini izvršili su maloljetnici. Jedan spriječeni napad planirao je dvanaestogodišnjak. Među napadačima nije bilo žena.

Nekoliko je žena koji su se vratile iz područja koja su bila pod nadzorom Islamske države trenutno je u pritvoru. (Hina)