Njemačka policija (Foto: AFP)
Njemačka policija (Foto: AFP)

Njemačke službe sigurnosti identificirale su kao potencijalnu islamističku prijetnju nekoliko desetaka žena i maloljetnika koji bi mogli biti spremni provoditi terorističke napade u Njemačkoj.


Među 720 osoba u Njemačkoj koje su trenutno na popisu kaoislamistička prijetnja sigurnosti, jedan manji postotak su žene i djeca, rekli su izvori iz službi sigurnosti agenciji dpa u subotu, što je prva procjena razmjera tog problema.

Vezani članci Strane bolnici u Zagrebu tražile hrvatski zdravstveni kadar (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Njemačka agencija u lovu na hrvatske radnike: "Počinje se s plaćom od 3000 eura bruto i onda se to svake godine povećava" Bebe s obrvama (Foto: sadanduseless.com) Roditeljima je opet dosadno, neki su svoje bebe pretvorili u Mesića

Čelnik njemačke obavještajne službe (BfV) Hans-Georg Maassen nedavno je upozorio na povećani rizik napada radikaliziranih žena i djece.

Čelnik BfV-a posebno se osvrnuo na žene i djecu koji se vraćaju iz područja koja je nadzirala Islamska država.

Žene se "tako snažno identificiraju s ideologijom Islamske države tako da se i one mogu opravdano opisati kao džihadisti", rekao je ali nije točnije naveo koliko ih je.

Velika većina onih koji se u Njemačkoj smatraju prijetnjom su muškarci.

Tri islamistička napada u Njemčakoj u protekloj godini izvršili su maloljetnici. Jedan spriječeni napad planirao je dvanaestogodišnjak. Među napadačima nije bilo žena.

Nekoliko je žena koji su se vratile iz područja koja su bila pod nadzorom Islamske države trenutno je u pritvoru. (Hina)