Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obespravljene diljem svijeta

'Ženama su i dalje uskraćene temeljne slobode'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ženama diljem svijeta uskraćene su temeljne slobode, izjavila je visoka povjerenica UN-a za ljudska prava Navi Pillay i pritom je posebice spomenula Sudan i Afganistan.

'Ženska prava i dalje su ograničena u previše zemalja i treba se pozabaviti tim pitanjem', rekla je Pillay pred Vijećem UN-a za ljudska prava te upozorila na ponovna teška kršenja ženskih prava na afganistanskim izborima i pozvala tamošnje vlasti da iskorijene nasilje vezano uz izbore. 'U Sudanu, koji je potpisao više sporazuma o ljudskim pravima, žene su i dalje obespravljene', rekla je Pillay.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ipak neće nastupiti na sjever Cipra Jennifer Lopez popustila pod pritiskom bijesnih ciparskih Grka! Slika nije dostupna Komisija Justitia et Pax 'Ljudska prava u BiH sve se više krše'

Vijeće će na trotjednoj sjednici, koju je Pillay danas otvorila, razmotriti kršenja ljudskih prava u svijetu, među kojima i navode o ratnim zločinima što su se dogodili u tijeku izraelskog napada na Pojas Gaze u prosincu i siječnju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene