Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhvaćena u zračnoj luci

Žena skrivala 130 otrovnih žaba pa pokušala prevariti policiju: "Dobila sam ih na dar"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Kolumbijska policija spriječila je pokušaj krijumčarenja u zračnoj luci. Kod osumnjičene žene su pronašli 130 otrovnih žaba.

Brazilka je optužena za krijumčarenje divljih životinja nakon što je kolumbijska policija u njezinoj prtljazi u zračnoj luci u Bogoti pronašla 130 otrovnih žaba.

Žabe su pronađene u malim posudama za film, bile su dehidrirane i pod stresom, rekli su dužnosnici. Brazilka, koja je krenula u São Paulo preko Paname, rekla je da je dobila žabe kao dar od lokalne zajednice u južnoj Kolumbiji. Lokalna policija je rekla da mogu postići cijenu do 1000 dolara (780 funti) svaki.

Tajnica za okoliš Bogote Adriana Soto rekla je da bi kazna za krijumčarenje jedne od ovih žaba mogla doseći 56 milijuna pesosa (14.300 dolara), prenosi BBC

Harlekinske žabe, poznate i kao otrovne žabe (Oophaga histrionica), manje su od veličine ljudskog palca. Njihove kožne žlijezde proizvode vrlo jak otrov. Dovoljno je jak da ubije male životinje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Govorio da će ozlijediti ljude Muškarac naoružan samostrelom prijetio građanima Londona: Pokušao provaliti u stan, policija ga ubila

Kritično su ugrožena vrsta koja se može naći u vlažnim šumama duž obale Tihog oceana između Ekvadora i Kolumbije te u drugim zemljama Srednje i Južne Amerike.

Žabe su vrlo tražene među privatnim kolekcionarima na međunarodnim tržištima. 

Trgovina divljim životinjama uobičajena je u Kolumbiji i diljem Latinske Amerike. Krijumčarima su najprivlačniji vodozemci, mali sisavci i morske životinje. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene