Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp

Ženu je u Indoneziji pojeo piton dugačak 6,5 metara nakon što je otišla u džunglu.


Jahrah (54), nestala je u petak navečer u šumi u blizini svoje obiteljske kuće u pokrajini Jambi, na zapadnom otoku Sumatra. Ubrzo je pokrenuta potraga i dva dana kasnije pronašli su ogromnu zmiju s natečenim trbuhom, a kada su je otvorili, unutra su pronašli tijelo žene.

Vezani članci Potres u Indoneziji Panika zbog potresa magnitude 5,8: Stanovnici bježali u panici Piton (Foto: Getty Images) Proždro je piton od 7 metara: "Zmija je rasporena i tijelo žene pronađeno je u želucu..."

Glavešina Jahrahina sela Anto rekao je da ju je piton vjerojatno ubio tako što ju je ugušio svojim tijelom. Za potpuno probavljanje obroka te veličine zmiji su možda bili potrebni tjedni, a Jarahino tijelo izgledalo je uglavnom netaknuto - uključujući njezinu odjeću - nakon što je zmija rasječena, piše Daily Mail.

"Žrtva nije došla kući nakon što je u petak otišla u šumu. Njezina je obitelj potom prijavila nestanak lokalnim vlastima i tada je počela potraga. Nakon što su stanovnici pronašli zmiju, ubili su je i rastvorili. Svi su bili začuđeni. Ispostavilo se da je žena koju smo tražili bila u želucu zmije", rekao je policijski službenik.

Anto kaže da nitko od stanovnika nije svjedočio kada je Jahrah pojela zmija jer je sama otišla u šumu. Rekao je da je situacija u selu jako napeta jer su u blizini viđeni brojni divovski pitoni.

Stanovnici su već pokušali uhvatiti zmiju koja je bila duža od osam metara, ali je bila prejaka da bi je uhvatili, tvrdi glavešina, dodajući da su seljani jako zabrinuti zbog situacije jer su dvije divovske zmije progutale i dvije domaće koze

Indonezija ima veliku populaciju divovskih mrežastih pitona, poput onog koji je pojeo Jahrah. Žive u udaljenim šumama i hrane se divljim životinjama, povremeno i ljudima.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju