Željko Komšić, hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, pozvao je veleposlanika Republike Hrvatske u BiH Ivana Sabolića na hitan sastanak. Poziv je uslijedio nakon napisa izraelskog Jerusalem Posta, koji tvrdi da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla da je BiH nestabilna zemlja pod kontrolom militantnog Islama.

Galerija


Član Predsjedništva BiH Željko Komšić pozvao je Ivana Sabolića, hrvatskog veleposlanika u Bosni i Hercegovini, na hitan sastanak, javlja Avaz. Na sastanku će Komšić sa Sabolićem razgovarati o navodnoj izjavi predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u Izraelu da je BiH nestabilna zemlja pod kontrolom militantnog Islama.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović Predsjednica u Izraelu zasuta pozivima državnika: "Kažu mi, daj se javi još, daj dođi malo do mene prije nego što odeš i nakon što odeš" Kolinda Grabar-Kitarović u Mostaru (Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL) Grabar-Kitarović u Mostaru: "Hrvati imaju dvije domovine. Varaju se oni koji misle kako će pokleknuti i nestati iz BiH"

O spornim napisima izraelskog Jerusalem Posta oglasila i Predsjednica odbacivši tvrdnje tog medija. ''Uopće ne znam kako je došlo od te izjave jer nisam razgovala niti s jednim novinarom niti davala izjave'', rekla je Predsjednica. 

Komentirala je i žestoke reakcije iz BiH. ''To su komentari na komentare jedne novinarke koja je to napisala. Ponavljam, to nisam rekla. Reakcije koje uspoređuju Hrvatsku s fašizmom u potpunosti odbacujem. To je totalni nonsens'', kazala je Kolinda Grabar-Kitarović.