Željko Komšić, hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, pozvao je veleposlanika Republike Hrvatske u BiH Ivana Sabolića na hitan sastanak. Poziv je uslijedio nakon napisa izraelskog Jerusalem Posta, koji tvrdi da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla da je BiH nestabilna zemlja pod kontrolom militantnog Islama.

Galerija


Član Predsjedništva BiH Željko Komšić pozvao je Ivana Sabolića, hrvatskog veleposlanika u Bosni i Hercegovini, na hitan sastanak, javlja Avaz. Na sastanku će Komšić sa Sabolićem razgovarati o navodnoj izjavi predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u Izraelu da je BiH nestabilna zemlja pod kontrolom militantnog Islama.

Vezani članci Milorad Dodik (Foto: Dnevnik.hr) Propao još jedan pokušaj uspostave vlasti u BiH, nitko ne zna što sada: "Vidjet ćemo kako dalje" Svečani prijem u Kninu, Kolinda Grabar Kitarović (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) - 13 Predsjednica uoči blagdana Velike Gospe na misi u Bosni i Hercegovini

O spornim napisima izraelskog Jerusalem Posta oglasila i Predsjednica odbacivši tvrdnje tog medija. ''Uopće ne znam kako je došlo od te izjave jer nisam razgovala niti s jednim novinarom niti davala izjave'', rekla je Predsjednica. 

Komentirala je i žestoke reakcije iz BiH. ''To su komentari na komentare jedne novinarke koja je to napisala. Ponavljam, to nisam rekla. Reakcije koje uspoređuju Hrvatsku s fašizmom u potpunosti odbacujem. To je totalni nonsens'', kazala je Kolinda Grabar-Kitarović.