Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkazuju se mnoge linije

Željeznički štrajk u Njemačkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
GDL nije naveo trajanje štrajka koji pogađa milijune putnika, dajući naslutiti da bi mogao trajati duže od prethodnog, koji se početkom svibnja protegao na šest dana.

Novi štrajk njemačkih strojovođa, koji je počeo jučer u teretnom prometu, proširio se jutros i na putnički promet, primoravši Deutsche Bahn da otkaže dvije trećine polazaka na glavnim linijama.

Pročitajte i ovo Radnici Luke Zadar u štrajku - 1 štrajk do daljnjega Radnici Luke Zadar u očaju: "Da nisam kod roditelja, ne bih preživio mjesec" Ilustracija Oglasila se i tvrtka Europskoj zemlji prijeti totalni kaos: Dogodilo se ono čega su se svi pribojavali, pogođeni milijuni ljudi

Riječ je o devetom štrajku u deset mjeseci u njemačkom željezničkom prijevozniku, drugom u svibnju. Štrajk je započeo u utorak u 15 sati na poziv sindikata strojovođa GDL.

GDL nije naveo trajanje štrajka koji pogađa milijune putnika, dajući naslutiti da bi mogao trajati duže od prethodnog, koji se početkom svibnja protegao na šest dana. Sindikat će upozoriti na prekid štrajka 48 sati prije.

Njemački strojovođe stupili u štrajk

Deutsche Bahn je danas ujutro u priopćenju iznio predviđanja u prometu tijekom dana, s otkazane dvije trećine vlakova na glavnim linijama i trećinom ukinutih regionalnih veza u prosjeku, uz velike razlike ovisno o području. U teretnom prometu, dvije trećine vlakova će prometovati, navodi Deutsche Bahn.

Štrajkom je osobito pogođen istok Njemačke. U Berlinu i Hamburgu prometuje manje od polovice prigradskih vlakova, navodi Deutsche Bahn, uz napomenu da je uveo alternativni plan prometa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene