Željeznička stanica u Zračnoj luci Manchester, ilustracija (Foto: AFP)
Željeznička stanica u Zračnoj luci Manchester, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp

U ponedjeljak je evakuirana željeznička stanica u zračnoj luci Manchester. Čula se eksplozija, a uhićena je jedna osoba.


Željeznička stanica u zračnoj luci Manchester evakuirana je u ponedjeljak. Na teren su pozvane specijalne policijske postrojbe zbog "izvješća o sumnjivom paketu" koji je uočen na stanici.

Vezani članci Eksplozija u Zagrebu - 1 U eksploziji u Zagrebu uništena kuća, žena lakše ozlijeđena: "Bio sam u kupaoni, prao ruke. Mislio sam da je potres" Bager Kopanje bagerom završilo ogromnim iznenađenjem za sve prisutne

"Policajci obučeni za uklanjanje bombi izašli su na teren kako bi pomogli u istrazi", priopćila je policija. Mediji javljaju da se s tog mjesta čula eksplozija. To je potvrdila i policija. Kako su napisali u tvitu, na sumnjivom paketu izvedena je kontrolirana eksplozija.

"Na aerodromu je formiran kordon policije, molimo ljude da slijede upute policajaca", poručili su građanima. Nakon eksplozije nastala je panika među prisutnim putnicima.

Promet tramvaja, vlakova i autobusa u smjeru aerodroma bio je blokiran do 13 sati. Blokada prometa stvorila je velike zastoje na prilaznim cestama aerodromu pa je policija molila građane za strpljenje.

Vozačica jednog od zaustavljenih autobusa Caroline Watson kazao je da je vidio muškarca koji gol trči. "Tip je trčao unaokolo i rukama mahao po zraku, dizao ih i spuštao. Trčao je naprijed - nazad, ulazio i izlazio iz terminala. Nije imao odjeću. To nije ono što očekujete vidjeti u ponedjeljak u 6:10 ujutro", dodala je.

"Nekima od kabinskog osoblja koji tamo parkiraju odbijen je ulazak. To je poput masovnog egzodusa. Sve je otišlo kvragu...", izjavila je Watson.

Uhićen je jedan muškarac, javlja Independent.