Željeznička nesreća u SAD-u
Željeznička nesreća u SAD-u Foto: Mason Dockter/Sioux City Journal via Guliver

Vlak Union Pacifica iskočio je iz tračnica, zatim se zapalio u gradu Sibley, u američkoj državi Iowi. U vagonima i cisternama prevožene su opasne tvari, zbog čega su evakuirani deseci ljudi.


Vlak tvrtke Union Pacific, natovaren amonijakom i mineralnim gnojivima, iskočio je iz tračnica i zapalio se u nedjelju poslijepodne.

Vezani članci Ilustracija (Foto/Arhiva: Dusko Marusic/PIXSELL) Bjelovar: Vlak naletio na automobil, gurao ga 30 metara i prevrnuo na bok Ilustracija (Foto: Pixsell, Duško Marušić) Putnički vlak kod Vrbovca naletio na muškarca, hitno je prevezen u bolnicu

Dogodilo se to u gradu Sibley, u američkoj državi Iowi. Nema informacija o mogućim ozlijeđenima ili smrtnim slučajevima, piše Reuters.

Iz tračnica je iskočilo čak 47 vagona. U roku od sat vremena od nesreće, lokalne vlasti poslale su građanima u blizini nalog za hitnu evakuaciju.

Lokalni mediji javljaju kako je do iskakanja vlaka iz tračnica došlo zbog urušavanja mosta. Svi plovni putovi na tom području su blokirani.

Evakuirano je područje u radijusu od gotovo 8 kilometara oko mjesta na kojem se dogodila ova željeznička nesreća.

"U vlaku nije bilo ozlijeđenih", priopćeno je iz Union Pacifica. "Otprilike 80 ljudi je evakuirano", izvjestio je Odjel za nacionalnu sigurnost i upravljanje izvanrednim situacijama u Iowi.

"Vlak je u cisternama i vagonima prevozio gnojivo i amonijak", rekao je Ken Huls, šef vatrogasne službe u Sibleyju.