Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deset načina

Želite impresionirati svoju šeficu? Evo kako ćete to učiniti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postoji nekoliko sigurnih i jednostavnih načina na koje možete impresionirati svoju šeficu.

1. Uštedite joj novac

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najbolja šefica na svijetu Umjesto zaposlenicima otkaz dala sebi Slika nije dostupna Na čelu policije sa 20 godina Mlada Marisol nova šefica grada bezakonja i droge

'Šefice su pod velikim financijskim pritiskom, i ako imate strategije štednje, pokazat ćete joj da vam je stalo do njezine dobrobiti i uspjeha kompanije', savjetovala je Jessica Eaves Mathews, osnivačica i direktorica u firmi koja se bavi virtualnim pravom, piše Yahoo News.

2. Neka njezina slabost bude vaša snaga

'Proučite vještine svoje šefice i budite uspješni u onim područjima gdje je ona slabija. Jesu li joj mrski javni istupi? Ponudite se da ćete voditi jutarnje sastanke. Je li slaba s brojevima? Izradite tablice umjesto nje. Kada pokažete da ste uspješni u zadacima koji nisu njezina jača strana, smatrat će da ste netko koga treba i stvorit će okruženje u kojem možete zablistati', rekla je Abby Ziff, direktorica u firmi WebMD.

3. Ne bojte se neslaganja

'Suprotno raširenom uvjerenju, šefovi ne žele stalno slušati da su u pravu. Stoga ako se svi slažu oko nekog pitanja, a vi jednostavno znate da je to pogrešno, kažite to. Za to je potrebno samopouzdanje, ali kada se pokaže da ste u pravu, dobit ćete veliko poštovanje', kaže Cathy Corman, direktorica CC Productions Inc.

4. Naučite nešto, čak i kada to nije u opisu vašeg posla

'Moj je posao da ured funkcionira besprijekorno, vodim računa o rasporedu svog nadređenog i obavljam poslovne telefonske pozive. Ali također pronađem vremena da naučim o procesu na koji nastaju proizvodi koje nudimo klijentima. Iako to nije potrebno za moj posao, moja se šefica uvijek može osloniti na mene da ću odgovoriti na upite klijenata ako ona ne može do telefona u tom trenutku', rekao je Amy Knowels, voditeljica ureda u trgovini dentalnom opremom.

5. Budite iskreni o svojoj stručnosti

'Ako je zadatak iznad vaše razine iskustva, recite to. Šefovi žele da se ispune zadaci, stoga ukoliko nešto ne možete učiniti, ne pretvarajte se da možete', rekla je Rosemariy Camposano, vlasnica jednog bara u San Franciscu.

>> Umjesto zaposlenicima otkaz dala sebi

6. Prihvatite kritiku

'Ako dobijete kritiku, ne postajte defenzivni. Umjesto toga prihvatite kritiku dostojanstveno, zahvalite šefici na iskrenosti i pitajte je kako se možete poboljšati. Kada primijenite njezin savjet u praksi, ona će osjećati da je cijenite i ona će cijeniti vas', savjetuje Vanessa Vega, direktorica tvrtke koja se bavi prodajom odjela u Miamiju.

7. Kada prosljeđujete linkove, uvijek u to uključite i korisne ideje

'Nemojte samo zalijepiti link i napisati: Vidi ovo! Umjesto toga, napravite sažetak u dvije rečenice te pojasnite zašto to šaljete. Šefica će biti više motivirana da otvori link', rekla je Reema Ghody, producentica na jednoj televizijskoj postaji u New Yorku.

8. Pripišite zasluge onima koji su također zaslužni

'Kada vam šefica da kompliment, zahvalite joj i dajte zasluge i svojim kolegama koji su vam pomogli u izvršenju zadatke. Tako ćete pokazati šefici da se brinete o cijelom timu, a ne samo o sebi', kazala je Stacey Whelan, voditeljica tima u General Motorsu.

9. Uspješni ste kada ona to nije

'I vaša šefica ima šefa također, stoga učinite ono što možete kako bi ona izgledala impresivno. Ako se priprema za sastanak, pomozite joj u pripremama ili ako je njezin šef hvali zbog vaše ideje, pustite je neka primi zasluge. Bit ćete joj saveznik i odužit će vam se kad bude mogla', rekla je Ilona Fordham, program developer manager u Kaliforniji.

10. Posebnu pažnju posvetite osobni detaljima

'Uvijek se potrudim sjetiti ne samo imena supruga i djece svoje šefice, već i važne datume i događaje u njezinoj obitelji. Tako mogu postaviti pitanja kad neformalno razgovaramo', rekla je Ayanna Mancuso, koja radi u jednoj marketinškoj agenciji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene