Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Južna Koreja od SAD-a traži jamstva

'Želimo garanciju da smo pod nuklearnim kišobranom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnokorejski predsjednik Lee Myung Bak otputovao je u ponedjeljak u Sjedinjene Države gdje će s američkim čelnicima razgovarati o sve kritičnijem nuklearnom sporu sa Sjevernom Korejom, kazali su dužnosnici.

Lee bi se trebao sastati s američkim predsjednikom Barackom Obamom u utorak u Washingtonu. Lee i Obama razgovarat će o načinima suradnje kako bi došlo do potpune denuklearizacije Sjeverne Koreje, rekao je dužnosnik iz Leeovog ureda u Seulu. Lee želi pisana jamstva od SAD-a da je Južna Koreja pod 'nuklearnim kišobranom', dodao je izvor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zveckanje oružjem Sj. Koreja mogla bi iduće godine izvesti treći nuklearni pokus Slika nije dostupna Prijetnje južnokorejskog predsjednika J. Koreja prijeti: Pjongjang će platiti sve buduće provokacije

Sjeverna Koreja lansirala je raketu dugog dometa u travnju, a njezin drugi nuklearni pokus 25. svibnja ojačao je napetosti na korejskom poluotoku i u regiji. Nakon što je Vijeće sigurnosti UN-a prošloga tjedna izglasalo rezoluciju o sankcijama, sjevernokorejski režim zaprijetio je ratom i kazao da će izraditi još nuklearnog oružja. Ostale teme razgovora u Washingtonu bit će klima i planirana ratifikacija sporazuma o slobodnoj trgovini između dvije zemlje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene