Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski Foto: Afp

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij optužio je u noći na ponedjeljak ruske snage za mučenje i kukavičluk te rekao da se vlast boji priznati pogreške.


"Mogu koristiti još više raketa protiv nas, još više zračnih bombi", rekao je predsjednik Ukrajina Volodimir Zelenski. "Ali mi smo spremni za njihove akcije. Odgovorit ćemo".

Odbacio je ruske tvrdnje da su civilne žrtve u Buči i u drugim kijevskim predgrađima rezultat ukrajinskih vojnih napada, nazivajući to znakom ruske slabosti.

Kritizirao je pokušaje ruskog vodstva da optuži ukrajinsku stranu za masakre u kojima su stotine civila navodno ubijene.

"Oni kažu o ubojstvima u Buči da nisu oni, nego navodno mi", rekao je. "Znate li zašto je to tako? To je kukavičluk".

Dodao je: "Boje se priznati da je čitava ruska politika prema Ukrajini pogrešna već desetljećima".

Ilustracija Dramatično upozorenje iz Mariupolja: "Danas će biti posljednja bitka za grad. Borimo se mjesec dana bez hrane, vode i streljiva"
Dmitro Kuleba Ukrajinski ministar: ''Dajte nam sve što nam treba, a mi ćemo se boriti tako da vi ne trebate...''

Umjesto da prizna greške, Rusija čini nove. Rusija odbacuje odgovornost, niječe počinjena nedjela, opravdava se, kazao je ukrajinski predsjednik.

"Kada kukavičluk raste, pretvara se u katastrofu. Kada ljudi nemaju hrabrosti priznati greške, ispričati se, prilagoditi se realnosti, učiti, pretvaraju se u čudovišta. A kada ih svijet ignorira, čudovišta odlučuju da će se svijet prilagoditi njima".

Više o ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >> OVDJE

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju