Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zdravstveno stanje Zdravka Tolimira loše, odbija liječenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravstveno stanje Zdravka Tolimira, oficira Vojske Republike Srpske optuženog za genocid i druge zločine počinjene u Srebrenici 1995., prema procjeni suda za ratne zločine "ozbiljno je, krhko i vrlo zabrinjavajuće", kaže se u podnesku objavljenom u petak u Haagu.

Tajnik Međunarodnog suda za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji Hans Holthuis podnio je u petak podnesak kojim je raspravno vijeće u predmetu Zdravka Tolimira obavijestio o dubokoj zabrinutosti zbog zdravstvenog stanja optuženika.

Pročitajte i ovo Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok Debljina Traje javno savjetovanje Akcijski plan protiv bolesti koja prijeti trećini građana: "Često sve počinje od najranije životne dobi"

Tolimiru stanje otežava činjenica što, otkad je prebačen u pritvor Međunarodnog suda "odbija surađivati s liječnicima, prihvatiti odgovarajući liječnički tretman ili propisane lijekove".

Tolimir, prema tom podnesku, navodi razne razloge zbog kojih odbija liječničku pomoć, od svojih vjerskih uvjerenja do tvrdnje da je, zapravo, dobra zdravlja.

S obzirom na Tolimirovo zdravstveno stanje i njegov stav u vezi sa zdravstvenom njegom, tajnik suda izjavljuje da "postoji vrlo stvarna i ozbiljna opasnost da se optuženiku dogodi nešto opasno po život u bilo kojem trenutku i bez najave".

Optužnicom Međunarodnog suda Tolimir, pomoćnik zapovjednika za obavještajno-sigurnosne poslove Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, optužen je za genocid i druge zločine u vezi s pogubljenjima više od 7.000 Bošnjaka iz Srebrenice u srpnju 1995. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene