Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog veza s Karadžićem policija ispitivala Kostu Čavoškog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija na Palama privela je na ispitivanje Kostu Čavoškog, profesora Pravnog fakulteta u Beogradu, nakon što se on jučer sastao sa suprugom haaškog optuženika Radovana Karadžića.

Čavoški koji je poznat po svojim radikalnim nacionalističkim stajalištima te djelovanju u odboru za zaštitu Radovana Karadžića, potvrdio je lokalnim medijima u BiH kako ga je policija privela nakon što je izašao iz kuće u kojoj boravi Karadžićeva supruga Ljiljana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UHIĆEN SUMNJIVAC Skrivao original Daytonskog sporazuma i pokušavao ga prodati za oko 380.000 kuna Slika nije dostupna Čavoškom zabranjen ulazak u BiH zbog pomaganja ratnim zločincima

Ustvrdio je kako su mu pri tom policajci vezali ruke lisicama, a potom je dva sata ispitivan u policijskoj postaji. Potužio se kako je njegovo privođenje bilo protuzakonito jer je državljanin Srbije, a nije mu bilo dopušteno kontaktirati veleposlanstvo njegove zemlje u Sarajevu.

Policija je potvrdila privođenje Čavoškog, a on je novinarima pojasnio kako se s Ljiljanom Zelen-Karadžić sastao da bi razmotrio mogućnost pružanja pravne pomoći obitelji najtraženijeg haaškog optuženika.

Pripadnici NATO-a u BiH ranije ovog tjedna pretražili su stanove na Palama koje koriste Karadžićev sin i kći.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene