Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobra suradnja

Zbog sporazuma s Indijom u SAD-u 50 tisuća novih radnih mjesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama objavio je u Mumbaiju da je njegova zemlja sklopila poslovne ugovore s Indijom u vrijednosti 10 milijardi dolara, čime će se otvoriti oko 50.000 radnih mjesta u SAD-u.

Među sklopljenim poslovima ističu se ugovori u zrakoplovnoj industriji između Boeinga i indijskog ratnog zrakoplovstva o kupnji transportnih zrakoplova u vrijednosti 4,1 milijarda dolara i dva elektroenergetska ugovora General Electrica s indijskim kompanijama vrijedna 1,6 milijarda dolara.

Pročitajte i ovo Meštrovićev paviljon Projekt Saše Randića Potpisan ugovor o obnovi Meštrovićeva paviljona u vrijednosti 20,6 milijuna eura Slika nije dostupna Podloga za jačanje suradnje Potpisan Ugovor o gospodarskoj suradnji vlada Hrvatske i Kosova

Mumbai, poslovno središte Indije, prva je Obamina postaja tijekom službena posjeta toj zemlji. U obraćanju indijsko-američkom gospodarskom forumu u tom gradu Obama je rekao da dvije zemlje 'grade partnerstvo 21. stoljeća' i pozvao na odbacivanje nekih predrasuda u poslovanju među njima.

>> Obama doputovao u Indiju na početku azijske turneje

'Dvije velike demokracije moraju raditi zajedno kako bi svojim građanima osigurale podlogu za širok gospodarski razvoj', rekao je Obama i pozvao Indiju da ublaži prepreke glede trgovine i ulaganja, naglasivši da Sjedinjene Države to već rade sa svoje strane. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene