Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog soka završili na sudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
28-godišnja Ruskinja i 30-godišnji Libanonac završili su na sudu jer su pili sok u javnosti. Ipak nije riječ o nekom posebnom soku, ili posebnom mjestu, već o zemlji u kojoj su to učinili.

Tijekom turističkog razgledavanja Dubaija na benzinskoj su postaji popili sok. No vidjela ih je policija pa su završili na sudu jer su sok u javnosti pili za vrijeme mjeseca ramazana.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi

U skladu s zakonima Ujedinjenih Arapskih Emirata, javno uzimanje hrane i pića tjekom mjeseca ramazana je zabranjeno. Kazna za ovaj prekršaj je oko 555 dolara ili do jednog mjeseca u zatvoru.

Uhićeni turisti u svoju su obranu rekli da nisu muslimani i kako nisu znali da je pijenje soka u javnosti zabranjeno. Sud je uvažio njihova objašnjenja, ali ih ipak proglasio krivima jer smatra da neznanje ne isključuje odgovornost. Zbog svog neznanja tako će svaki od njih morati platiti 278 dolara.

Ovo je prvi takav prekršaj zabilježen u Dubaiju od početka mjeseca ramazana 1. rujna. U Dubaiju živi tisuće građana iz Europe i Azije. Grad je poznat kao relativno liberalna regija u usporedbi sa ostalim zemljama u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Tako se turiste po gradu može vidjeti u kratkim hlačama, a u barovima i hotelima poslužuju se u alkoholna pića.

No nakon što je ove godine zabilježeno nekoliko slučajeva sunčanja u toplesu, nudizma te sličnih incidenata vlasti su morale podsjetiti stanovnike i goste da borave na teritoriju muslimanske zemlje. 

Turisti priznaju da ne znaju uvijek kako se ponašati u Dubaiju. Vodiči savjetuju da uvijek sa sobom nose dokumente za identifikaciju jer je lokalna policija veoma pedantna u obavljanju svog posla. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene